Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Kokesz 20:48, 16 maj 2023

antracyt napisał(a)

A tak, goryczkowaty

Bardzo fajny miałam kiedyś taki bladoniebieski ale chyba wydałam...gdybyś kiedyś miała za dużo siewek to uśmiecham się po kilka

Epimedia śliczne
Podpisz je na zdjęciach bo nie do końca rozpoznaję odmiany
Magara 23:35, 16 maj 2023

Basieksp napisał(a)
U mnie też wszystko odżyło, ale tak kolorowo to nie mam tak jak u Ciebie napewno będę miała trochę pielenia, bo tak jakoś zielono w niektórych miejscach się zrobiło

Dokładnie to samo chciałam napisać
Zuza pięknie, zielono, kolorowo i w ogóle
Moją wiosnę ratują niezapominajki, cebulowe, poza szafirkami, wielkie rozczarowanie w tym roku
Zapisuję co u Ciebie już kwitnie, ale nie wiem czy to ma sens bo jednak klimat mamy różny
antracyt 08:04, 17 maj 2023

Kokesz napisał(a)

Bardzo fajny miałam kiedyś taki bladoniebieski ale chyba wydałam...gdybyś kiedyś miała za dużo siewek to uśmiecham się po kilka

Epimedia śliczne
Podpisz je na zdjęciach bo nie do końca rozpoznaję odmiany

O siewki przypomnij się za jakiś czas, na razie kilka maluszków nadprogramowych widzę.
Epimedia podpiszę te co pamiętam, reszty nie chce mi się teraz szukać.
April 08:13, 17 maj 2023

U mnie wczoraj też zakwitł przetacznik goryczkowaty. Śliczny jest w tej swojej delikatności. Wysępiłam w zeszłym roku od Lucy Liczę na samosiew
Epimedia masz śliczne
Roocika 08:29, 17 maj 2023

Deszcz był bardzo potrzebny. Byłam zdziwiona, bo liście na drzewach rosły w oczach i chwasty też
antracyt 09:03, 17 maj 2023

Martka napisał(a)
Kalina ma kwiaty identyczne jak moja, która powinna być Kilimandżaro. Dwie pomyłki lub „ten typ tak miewa za młodu”?
Pięknie masz, goryczkowaty u mnie rozszalał się w tym roku, właśnie zaczyna, pieknie.

Czekam co na temat Kilimandżaro ma do powiedzenia Mrokasia. Dobrze by było, żeby Twoja teoria o młodości była prawdziwa.
antracyt 09:06, 17 maj 2023

April napisał(a)
U mnie wczoraj też zakwitł przetacznik goryczkowaty. Śliczny jest w tej swojej delikatności. Wysępiłam w zeszłym roku od Lucy Liczę na samosiew
Epimedia masz śliczne

Podpisałam je na prośbę Reni, ale 100% pewności co do odmian to nie mam. Zimą najbardziej lubię oczywiście te zimozielone, a teraz to już wszystkie
antracyt 09:06, 17 maj 2023

Roocika napisał(a)
Deszcz był bardzo potrzebny. Byłam zdziwiona, bo liście na drzewach rosły w oczach i chwasty też

Tak, a to tylko jeden dzień. Cud natury
antracyt 09:12, 17 maj 2023

Magara napisał(a)

Dokładnie to samo chciałam napisać
Zuza pięknie, zielono, kolorowo i w ogóle
Moją wiosnę ratują niezapominajki, cebulowe, poza szafirkami, wielkie rozczarowanie w tym roku
Zapisuję co u Ciebie już kwitnie, ale nie wiem czy to ma sens bo jednak klimat mamy różny

Ty chyba powinnaś zapisywać co teraz kwitnie u pokrzywowej Magdy, tempo rozwoju roślin macie bardziej zbliżone.
Nie ma się co smucić, kolor i do Ciebie za chwilę zajrzy Ja co roku coś dosadzam na każdą porę roku i dopiero od niedawna efekt jest fajny.
antracyt 10:04, 17 maj 2023

Dostałam przed chwilą informację że niestety jeża nie udało się uratować, musiał zostać uśpiony. Nie będę się wdawać w szczegóły, ale jego stan spowodowany był długoczasowym wyniszczeniem płuc o niezidentyfikowany podłożu(ze względu na to co weterynarz zobaczył podczas sekcji sprawa będzie dalej wyjaśniana, narząd został wysłany do dalszych badań). Szkoda maluszka, mam nadzieję że to jednorazowa sprawa.