Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Helen 17:48, 16 maj 2023

Piękny ten powojnik
U mnie też wszystko tak ruszyło, że nie mogłam uwierzyć, że w jeden dzień jest to możliwe, normalnie busz się zrobił
Gruszka_na_w... 17:49, 16 maj 2023

antracyt napisał(a)

Basiu, jak zawiozłam malucha do ośrodka to kobieta która go odbierała wyglądała jak młoda Simona Kossak. Dwa długie warkocze i pełno ptaków wokół. Od razu mi się spodobała

Uwielbiam książki Simony. Miałaś bardzo miłe spotkanie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 19:00, 16 maj 2023

U mnie też wszystko odżyło, ale tak kolorowo to nie mam tak jak u Ciebie napewno będę miała trochę pielenia, bo tak jakoś zielono w niektórych miejscach się zrobiło
antracyt 19:23, 16 maj 2023

Helen napisał(a)
Piękny ten powojnik
U mnie też wszystko tak ruszyło, że nie mogłam uwierzyć, że w jeden dzień jest to możliwe, normalnie busz się zrobił

Tak, zieleń puchnie w oczach
Ten powojnik najbardziej podoba mi się w nie do końca rozwiniętych kwiatach, z lekkim odcieniem zieleni, w kanciatej formie. Potem robi się zbyt ładny, biały, równiutko zaokrąglony na płatkach. Mam dość nieoczywisty gust
antracyt 19:26, 16 maj 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Uwielbiam książki Simony. Miałaś bardzo miłe spotkanie.

Tak, jej miłość i ciekawość dzikiego życia czuć w każdym słowie
antracyt 19:42, 16 maj 2023

Basieksp napisał(a)
U mnie też wszystko odżyło, ale tak kolorowo to nie mam tak jak u Ciebie napewno będę miała trochę pielenia, bo tak jakoś zielono w niektórych miejscach się zrobiło

Ha, ja pierwszego wiosennego pielenia jeszcze nie skończyłam a w wypielonych częściach też już robi się zielono

Bardzo kolorowo to nie jest, dominuje jednak zieleń. Jeszcze kilka barwnych kropek z cienistej dla Ciebie
Na różowo nadal skalnica, idzie chyba na rekord Na drugim planie nie pamiętam co, ale ma delikatny urok i nienachalnie się sieje. W tle klonik palmowy - nadal żyję, chociaż nie dawałam mu żadnych szans. To prawdziwa niespodzianka. Kawałek dalej kalina cała w pąkach. Wydaje mi się jednak, że żadna z niej Kilimandżaro. Na zdjęciach internetowych kwiaty ma dużo większe. Czy to możliwe że jeszcze urosną?

Mgduska 19:48, 16 maj 2023

Zuza, na drugim planie to przetacznik jakiś, pytałam Cię kiedyś o niego
antracyt 20:04, 16 maj 2023

Na koniec epimedium. Dwa już po kwitnieniu, ale w zdobnych liściach, kępy pięknie im przyrastają. Kolejna para w kwiatach, ale te akurat cały czas malutkie.
Epimedium warleyense
Epimedium żółte chyba Frohnleiten
Epimedium Lilafee(chyba)

Epimedium Niveum
antracyt 20:05, 16 maj 2023

Mgduska napisał(a)
Zuza, na drugim planie to przetacznik jakiś, pytałam Cię kiedyś o niego

A tak, goryczkowaty
Martka 20:38, 16 maj 2023

Kalina ma kwiaty identyczne jak moja, która powinna być Kilimandżaro. Dwie pomyłki lub „ten typ tak miewa za młodu”?
Pięknie masz, goryczkowaty u mnie rozszalał się w tym roku, właśnie zaczyna, pieknie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies