Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 16:45, 05 lis 2023

Dziewczyny Zdjęć od dawna nie robiłam bo u mnie prawie cały czas deszcz. Jak nie pada z nieba to wieje, na drzewach niewiele już zostało. Żywopłot z irgi błyszczącej świecił na pomarańczowo cały jeden dzień To samo było z wiśniami ozdobnymi, oczarem i dereniem cousa. Część drzew w tym roku w ogóle się nie przebarwiła, liście zrobiły się brzydko brązowe i opadły. Nie było żółtego miłorzębu i lipy, ani czerwonego klonu Ginnala... Co tu pokazywać?
Wczoraj wyszło słońce, ale nie udało mi się wyjść do ogrodu. Dzisiaj trochę pogrzebałam, ale po południu znowu zaczęło padać.
Kilka zdjęć cyknełam, bardziej dla uwiecznienia zmian. Miała być czerwona ławka między różami...ostatecznie będzie kolejna róża

Z chęcią co nieco jeszcze bym porobiła w ogrodzie, ale nie wiem czy zdążę. Może chociaż liście wygrabić się uda.
Takie jeszcze udało mi się ładniejsze kadry złapać.
antracyt 16:54, 05 lis 2023

Koniec
Nic więcej z mojej ogrodowej jesieni nie udało się wycisnąć
LIDKA 17:26, 05 lis 2023

U mnie też leje od kilku tyg. Dziś próbowałam coś porobić. Glina namoknięta. Wyciełam troche host i bylin i więcej się nie dało.
Dużo grzybków i mchu mam wszędzie od tych deszczy.
Magleska 18:40, 05 lis 2023

Fajnie ,że chociaż kilka fotek
Śliczniusio a dodatkowo jaki kant na rabacie-jak brzytwa
Basieksp 20:51, 05 lis 2023

Aż tak mało tej jesieni u siebie, to wcale nie masz Są widoczki i kolory, to zdjęcie bardzo mi się podoba No a taka późna jesień to chyba już wszędzie zagląda i drzewa coraz bardziej gubią liście. Trochę szybko ten czas ucieka.
nyna76 21:56, 05 lis 2023

Nieprawda, nadal jest co oglądać.
Chociażby pięknią strukturę drzew.
Ja ich nie mam i właśnie szczerze doceniam
Magara 23:17, 05 lis 2023

Zuza, mi się u Ciebie zawsze podoba, niezależnie od pogody
Wiesz przecież, że najbardziej Ci pomyślunku i zdolności komponowania zazdroszczę

P.S. Jaka to odmiana jabłonki z tym srylairdem żółtych jabłuszek?
antracyt 09:39, 06 lis 2023

LIDKA napisał(a)
U mnie też leje od kilku tyg. Dziś próbowałam coś porobić. Glina namoknięta. Wyciełam troche host i bylin i więcej się nie dało.
Dużo grzybków i mchu mam wszędzie od tych deszczy.

Mój piach przyjmuje opady z wdzięcznością. Kopie się w nim super teraz, to samo ze ściąganie darni. Ja nie czyszczę za bardzo rabat, wycinam tylko to co konieczne. Wysyp grzybów wszelakich i mchu też zauważyłam, ale nic z tym robić nie zamierzam. Dopóki nie szkodzą roślinom mogą mieszkać w ogrodzie.
antracyt 09:46, 06 lis 2023

Magleska napisał(a)
Fajnie ,że chociaż kilka fotek
Śliczniusio a dodatkowo jaki kant na rabacie-jak brzytwa

Tak, kanciki wychodzą teraz idealne
W zeszłym roku udało mi się przed zimą ogarnąć w ten sposób kilka rabat, z chęcią bym to powtórzyła (jeżeli pogoda pozwoli). Odświeżone kanty super porządkują zimowy ogród. Niewiele na rabatach wycinam, ale równe wykończenie wizualnie równoważy bałagan na rabatach.
Anda 09:56, 06 lis 2023

To ja się dzisiaj chyba zabiorę za kanty….
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies