Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Helen 21:12, 06 lis 2023

antracyt napisał(a)
Helen, wianek w tle to dzieło mojej bliskiej koleżanki (niestety nie moje). Ja tylko wywiesiłam kwiaty do suszenia Chociaż rzeczywiście razem tworzą całkiem udaną kompozycję

Masz dobre oko, że umiesz uchwycić takie kadry
Magara 23:23, 06 lis 2023

Zainspirowałaś mnie, mus jakiś wianek uklecić
antracyt 15:55, 07 lis 2023

Do dzieła Dziewczyny - wiankowe kombinacje przyjemnie odprężają

Ja w ramach relaksu wykorzystałam "okienko" w pracy na relaks kancikowy. Niestety nie zdążyłam ogarnąć całej rabaty i teraz będzie mnie drażnić ten niedokończony wygryzek... byle jutro deszczu nie było
Ewa, a jak Twoje kanciki?

Alija 17:51, 07 lis 2023

Jabłoneczka urocza, wianki na pewno będą śliczne. Ja mam już jeden, moja koleżanka uwielbia robić takie rzeczy. Ten akurat jest z szyszek sosnowych, szczeci barwierskiej i miesiącznicy, ogólnie jest taki prawie biały, całkiem ładny. Może też kiedyś spróbuję, na razie jakoś nie mam czasu.
antracyt 16:35, 09 lis 2023

Mnie "wiankowanie i bukietowanie" bardzo odpręża.
Miesięcznicę w tym roku wprowadziłam do ogrodu, dla szczeci miejsca szukam - właśnie ze względu na perspektywę odprężenia

Jeden już wisi, kolejne czekają na wolne chwile

Gruszka_na_w... 17:02, 09 lis 2023

Musisz mieć bardzo czyste powietrze skoro na roślinach pojawiają się porosty. To wyznacznik jakości powietrza. Orzech ma za gładką korę. Porosty chętniej się pojawiają na porowatej powierzchni.

Kancik wygląda prześlicznie. Lubię jesienne rabaty z ostrym kancikiem. Mimo bałaganu na rabatach wprowadzają ład.
Wiankowa nie jestem, ale podziwiam Twoje rękodzieło.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 20:15, 09 lis 2023

U mnie po drodze do domu z pracy, jest takie jedno miejsce gdzie rośnie dużo szczeci, jakoś zawsze planuję się tam gdzieś zatrzymać i zerwać jej trochę, ale chyba nie tylko ja na nią poluję, bo jak sobie o niej przypomnę to jest już wycięta;
Kordina 23:14, 09 lis 2023

antracyt napisał(a)

Jak to ładnie wygląda, wszystko ze sobą w harmonii, wianek na tle naturalnego drewna i te zielenio-rudo-brązy
Magara 00:11, 10 lis 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Musisz mieć bardzo czyste powietrze skoro na roślinach pojawiają się porosty. To wyznacznik jakości powietrza.

Też kiedyś na ten temat coś podczytywałam i zakodowałam dokładnie taką samą opinię, jaką Hania przekazała
I trzymam się tej wersji jak żaba błota
A zielony wianek piękny - wiosennym się wydaje
antracyt 06:42, 10 lis 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Musisz mieć bardzo czyste powietrze skoro na roślinach pojawiają się porosty. To wyznacznik jakości powietrza. Orzech ma za gładką korę. Porosty chętniej się pojawiają na porowatej powierzchni.

Kancik wygląda prześlicznie. Lubię jesienne rabaty z ostrym kancikiem. Mimo bałaganu na rabatach wprowadzają ład.
Wiankowa nie jestem, ale podziwiam Twoje rękodzieło.

Kolejne metry kancika za mną. Jak pogoda się utrzyma, to może w tydzień ogarnę całość.
Też gdzieś wyczytałam, że porosty są wyznacznikiem czystości powietrza. Trzymam się tej myśli tak samo jak Magara O gładkości kory nie pomyślałam, a to przecież "oczywista oczywistość".