Do dzieła Dziewczyny - wiankowe kombinacje przyjemnie odprężają
Ja w ramach relaksu wykorzystałam "okienko" w pracy na relaks kancikowy. Niestety nie zdążyłam ogarnąć całej rabaty i teraz będzie mnie drażnić ten niedokończony wygryzek... byle jutro deszczu nie było
Ewa, a jak Twoje kanciki?
Jabłoneczka urocza, wianki na pewno będą śliczne. Ja mam już jeden, moja koleżanka uwielbia robić takie rzeczy. Ten akurat jest z szyszek sosnowych, szczeci barwierskiej i miesiącznicy, ogólnie jest taki prawie biały, całkiem ładny. Może też kiedyś spróbuję, na razie jakoś nie mam czasu.
Mnie "wiankowanie i bukietowanie" bardzo odpręża.
Miesięcznicę w tym roku wprowadziłam do ogrodu, dla szczeci miejsca szukam - właśnie ze względu na perspektywę odprężenia
Musisz mieć bardzo czyste powietrze skoro na roślinach pojawiają się porosty. To wyznacznik jakości powietrza. Orzech ma za gładką korę. Porosty chętniej się pojawiają na porowatej powierzchni.
Kancik wygląda prześlicznie. Lubię jesienne rabaty z ostrym kancikiem. Mimo bałaganu na rabatach wprowadzają ład.
Wiankowa nie jestem, ale podziwiam Twoje rękodzieło.
U mnie po drodze do domu z pracy, jest takie jedno miejsce gdzie rośnie dużo szczeci, jakoś zawsze planuję się tam gdzieś zatrzymać i zerwać jej trochę, ale chyba nie tylko ja na nią poluję, bo jak sobie o niej przypomnę to jest już wycięta;
Też kiedyś na ten temat coś podczytywałam i zakodowałam dokładnie taką samą opinię, jaką Hania przekazała
I trzymam się tej wersji jak żaba błota
A zielony wianek piękny - wiosennym się wydaje
Kolejne metry kancika za mną. Jak pogoda się utrzyma, to może w tydzień ogarnę całość.
Też gdzieś wyczytałam, że porosty są wyznacznikiem czystości powietrza. Trzymam się tej myśli tak samo jak Magara O gładkości kory nie pomyślałam, a to przecież "oczywista oczywistość".