Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 10:56, 10 mar 2025

Jeszcze chwila i też będę miała strasznie sucho, dlatego tak się z kopaniem spieszę.
Masz rację, też zauważyłam że wszystko wolniej startuje, ale nie wiem czy ostatnie mrozy nie miały w tym sporego udziału. U mnie wcześniej tak sucho nie było, śnieg wody dostarczył.
Basieksp 15:48, 10 mar 2025

Masz fajnie, że możesz sobie nowe miejsca wyznaczać i robić rabaty. Ja już mam problem by coś, gdzieś wcisnąć, a cały czas chciałabym mieć truskawki gdzieś na słońcu, tam gdzie je mam jest go za mało.
nicol21 22:41, 10 mar 2025

Chyba jesteś pierwszą osobą, która lubi ściągać darn Podziwiam tą ciężką pracę!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
zawitka 07:27, 11 mar 2025

Oj sucho bardzo wczoraj podlewałam cały ogród bo szkoda mi roślin.
mrokasia 08:00, 11 mar 2025

U nas ma padać czwartek i piątek. Ciekawe co z tego wyjdzie…
antracyt 07:39, 12 mar 2025

Basieksp napisał(a)
Masz fajnie, że możesz sobie nowe miejsca wyznaczać i robić rabaty. Ja już mam problem by coś, gdzieś wcisnąć, a cały czas chciałabym mieć truskawki gdzieś na słońcu, tam gdzie je mam jest go za mało.

Tak, cieszę się z tego nowego warzywnego miejsca
Wczoraj rozrysowałam rozmieszczenie upraw i pierwszy raz się ze wszystkim zmieściłam, chociaż główkować musiałam jak zwykle
Truskawki rzeczywiście są dużo lepsze, słodsze w pełnym słońcu. U moich rodziców rosną w mniej słonecznym miejscu i mimo, że mamy te same odmiany to czuć różnicę.
antracyt 07:44, 12 mar 2025

nicol21 napisał(a)
Chyba jesteś pierwszą osobą, która lubi ściągać darn Podziwiam tą ciężką pracę!!

Wszystko zależy od podłoża na którym się pracuje. Jak trawa/darń jest mocna to pewnie jest gorzej, u mnie na piaskach najgorzej usuwa się chwasty z bardzo mocnymi palowymi korzeniami. W starej części praca nie idzie już tak łatwo, chociaż tam za to większa wilgotność trochę pomaga.
antracyt 07:46, 12 mar 2025

zawitka napisał(a)
Oj sucho bardzo wczoraj podlewałam cały ogród bo szkoda mi roślin.

Ja jeszcze nie uruchomiłam wody/pompy. Najbliższe noce mają być z minusami poniżej 5stopni. Dzisiaj było nad ranem -3.
antracyt 07:48, 12 mar 2025

mrokasia napisał(a)
U nas ma padać czwartek i piątek. Ciekawe co z tego wyjdzie…

Co chwila prognozy się zmieniają, chociaż na razie czwartkowy zapowiadany deszcz się utrzymuje. Bardzo na niego liczę.
Margo2 22:20, 13 mar 2025

April napisał(a)
Jak wcześnie masz irysy
Ja zauważyłam że w zeszły roku, mimo że było chłodniej to u mnie wszystko było 2 tygodnie do przodu w porównaniu z obecnym sezonem. Opóźnienie wynika tym razem nie z temperatury ale braku opadów. Pył niesamowity. Oczyszczone rabaty zaczęłam podlewać. Boję się strat z powodu tej suszy.

Ja dzisiaj obejrzałam zeszłoroczne zdjęcia i faktycznie 2 marca miałam już kwitnące irysy.

Całe szczęście prognozy się sprawdziły

Masz tego darcia sporo. Ja tez będe kopała, ale tylko fragment trawnika. Już jestem zmęczona na samą myśl
Jednak kanciki to jest to