Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

DariaB 10:28, 06 mar 2025

O jaka piękna wiosna! U mnie trochę opóźniona, ledwie jedna kępka krokusów się wychyliła z ziemi. Na jutro zaplanowałam działania w ogrodzie i jak na złość coś mnie bierze
Kordina 12:46, 06 mar 2025

antracyt napisał(a)
To jeszcze portrecik

Jaki piękny! Nawet nos i oczy ma pod kolor futra, kawa z mlekiem, mój piesek kremowy z łatkami brązowymi, ale nos czarny
Gosialuk 20:52, 06 mar 2025

Ale ci Zuza zazdroszczę tego wyjścia w ogród. Ja niestety dopiero w sobotę. Na szczęście pogoda ma się utrzymać.
Magara 22:42, 06 mar 2025

Zuzku, i jak Ci dzień minął?
Obstawiam 100 procent satysfakcji
Margo2 00:24, 07 mar 2025

antracyt napisał(a)
To jeszcze portrecik

No i czyż nie jest boski?
Ja całe życie miałam same rudzielce. A trochę ich było
antracyt 06:44, 07 mar 2025

Rudy jeszcze raz dziękuję za wszelkie miłe słówka i obiecuje nadal wpychać się w kadry zdjęć

Daria i jak się czujesz? Mam nadzieję, że to tylko jednodniowe osłabienie. U mnie co chwila ktoś niezdrowy...taki czas.

Gosia, widziałam że jednak do ogrodu zajrzałaś Ja dzisiaj miałam dalej działać od rana, ale przypomniało mi się, że kilka spraw mam w Poznaniu do ogarnięcia koło południa...i tak plan się posypał

Magarku, narobiłam się mocno, to fakt Wieczorem zmusiłam się jeszcze do ćwiczeń rozciągających na kręgosłup... żeby dzisiaj wstać bez problemu
Monia81 07:49, 07 mar 2025

Rudy niech się pcha w kadr, taki słodziak, że hej ja w ogród jutro idę, plany są, zobaczymy jak z realizacją
antracyt 08:28, 07 mar 2025

Jutro trochę dnia "stracę" na targach książek, a potem oczywiście wracam do ogrodu

Zamieniłam chwilowo porządki na wykopki. W dalszych planach miałam powiększenie części warzywnej, ale po przeglądzie skrzyń musiałam je przyspieszyć. Drewniane skrzynie zaczynają się powoli rozkładać i pewnie w przyszłym roku będą częściowo do wymianki. Ich funkcja też się trochę zmieni.
Nowe miejsce na warzywa wymyśliłam, tym razem będzie na płasko i dalej od domu.
Ziemia jest teraz idealnie nawilżona, trzeba to wykorzystać, bo jak dłużej będzie sucho, to zmęczę się 2x bardziej.
No to sobie zdzieram trawę i kopię. Przy okazji, żeby zachować ładne linie osi widokowych zmuszona jestem poszerzyć trawiasto-marcinkową i łączkę. Także najbliższych kilka dni mam pod znakiem szpadla i taczki.
A miałam już nie kombinować
Makao 11:42, 07 mar 2025

Sporo masz wolnego miejsca to masz gdzie warzywka wcisnąć. Super będzie
nyna76 22:59, 07 mar 2025

Naprawdę odejdzie Ci spora część trawnika. Jest co kopać. Tylko się nie przeciąż.

A co będzie na miejscu skrzyń ? Zostają na razie cyniowo- daliowe ?

Psiutek to nasz ulubieniec. Może być na każdej fotce.