Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

ryska 20:47, 29 maj 2021

Zachwycająca wilgotna łąka z zalewiskami. Na pierwszym planie jest firletka poszarpana, którą sobie zakupiłam do oczka niedawno. Pamiętam ją z dzieciństwa.
Ciekawe zakupy, rarytasiki
Cudne irysy.
inka74 20:52, 29 maj 2021

Czyli wypad na targi udany )
Yenna 23:20, 29 maj 2021

ładne zakupy
antracyt 08:10, 30 maj 2021

Dziewczyny, z zakupów jestem zadowolona

Marta, a Ty na Targ dotarłaś?

Renata, ja też bardzo lubię tą firletką, jest taka delikatna, nienachalna, a w masie daje piękne plamy koloru. Rozlewiska przez ostatnie suche lata nie wyglądały tak dobrze, dopiero w tym roku wróciły do swojego typowego oblicza.

Wczoraj z Renią i Violą wpadłyśmy na kawę i przepyszne ciasta do Andrzeja. Pozachwycałam się po raz kolejny przepięknym ogrodem, tym razem królowały rododendrony, ale dla mnie numerem 1 były kaliny japońskie Zdjęć nie robiłam, na szczęście mąż Renaty zabrał aparat Andrzej obdarował nas "malutkimi" sadzonkami, które ledwo zmieściły się do samochodu
Także dzisiaj mam dzień sadzenia
mrokasia 09:16, 30 maj 2021

Ale fajne zakupy! . I wizyta .
Helen 10:25, 30 maj 2021

antracyt napisał(a)

Wczoraj z Renią i Violą wpadłyśmy na kawę i przepyszne ciasta do Andrzeja. Pozachwycałam się po raz kolejny przepięknym ogrodem, tym razem królowały rododendrony, ale dla mnie numerem 1 były kaliny japońskie Zdjęć nie robiłam, na szczęście mąż Renaty zabrał aparat Andrzej obdarował nas "malutkimi" sadzonkami, które ledwo zmieściły się do samochodu
Także dzisiaj mam dzień sadzenia

Zuza, pokaz chociaż zdjęcia sadzonek od Andrzeja, bardzo jestem ciekawa
Roocika 14:02, 30 maj 2021

antracyt napisał(a)

Asia, u mnie tylko te takie do przodu. Reszta w pąkach, albo nie
Jeżeli posadziłaś swoje w zeszłym roku, to niekoniecznie w tym będą chętne do kwitnienia. Małe kłącza czasami potrzebują 2 lat na rozruch.

Zuziu, sadziłam w ubiegłym roku, kilka już kwitło wtedy. Trochę się zmartwiłam, bo dziewczyny gdzieś pisały, że jak za głęboko posadzone to mogą nie kwitnąć, a u mnie wciąż kret albo nornica tam ryją i tylko odgarniam tam ziemię stale bardzo fajne zakupy
Pozdrawiam
antracyt 19:07, 30 maj 2021

Helen, prawie wszystko już posadzone, ale masz dla porównania 2 krwiściągi. Kupny i darowany

Dzisiaj naprawdę się nagimnastykowałam. Zostały mi 3 rośliny do posadzenia, ale zajmę się nimi chyba we wtorek. Jutro nie robię nic

Asia, to spróbuj trochę te swoje irysy podnieść, żeby lekko było widać grube kłącza. Mi zakwitł kolejny, tym razem zeszłoroczny nabytek, ale nie jestem nim zachwycona. Na zdjęciach wyglądał dekatniej, w rzeczywistości ma duże, nie do końca ładne w kształcie kwiaty. Powoli zaczynają też syberyjskie.
ps. Jutro będę jak ta jaszczurka, pełne lenistwo i grzanie się na słońcu, o ile się pokaże

edi75 20:16, 30 maj 2021

Ostanie zdjęcie mega. Ładnie komponuję się niebieski z drewnem.
Alija 20:45, 30 maj 2021

antracyt napisał(a)
Udało mi się wyskoczyć na chwilę na Targ Wiosenny. Gdyby ktoś się z dalszych zakątków wybierał, to jakoś wyjątkowo mocno bym nie namawiała. Ilość wystawców skromna, ale udało mi się nabyć od dawna poszukiwane chciejstwa. Przywiozłam gilenię, astra wrzosolistnego Pink Star, krwiściąg Cangshan Cramberry, a przy okazji żylistka Flamingo, rdest Painters Palette, miniaturową kokoryczkę, 2 bodziszki Rozanne i skalnica do cienia. Tak jak pisałam wcześniej, dla bezpieczeństwa jechałam z ograniczoną ilością gotówki i spokojnie się zmieściłam

Wspaniałe zakupy! Tyle fajnych roślin kupiłaś! Z listy moich chciejstw do spełnienia właśnie gilenia, krwiściściąg i bodziszek Rozanne. Muszę się wybrać na zakupy, narobiłaś mi apetytu.