Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

inka74 09:43, 21 cze 2021

Ja metodą prób i błędów dobieram rośliny od 5 lat. Tak jak ty uważam, że robienie czegoś na siłę nie ma sensu. To nie znaczy że się nie da ale łatwiej jest jak dobieramy rośliny do warunków a nie odwrotnie.Jak widzę, że się dobrze coś u mnie czuje, podoba mi się i rozrasta to dzielę i sadzę w innych miejscach. Tym sposobem mam rozmnożone specyficzne trawki, żurawki, rozchodniki, jeżówki, rdesty i całe mnóstwo innych roślinek. Zawsze to trochę mniejsze koszty i szybciej ogród się zapełnia
antracyt 09:50, 21 cze 2021

Roocika napisał(a)
Zuziu u mnie to się bez eksperymentów nie obejdzie Zostanie to co sobie poradzi
Róż masz bardzo dużo, wszystkie ładne ale ja na różyczkę jakoś nie choruję , kolce mnie jednak powstrzymują u

W takim razie eksperymentuj i niech się jak najwięcej zadamawia
Ty nie pałasz miłością do róż, ja do rododendronów. Podziwiam u innych, u siebie nie planuję
Dla Ciebie mój udany tegoroczny eksperyment Myślałam, że urośnie wyższy, ale kolor rekompensuje niedostatek wzrostu

antracyt 09:59, 21 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Zwierzaki świetne . Kot wygląda na zmęczonego upałem

Róże pięknie Ci kwitną. Ehhh. Straszna ta choroba, widzę pierwsze objawy

Obydwa zwierzaki zmęczone temperaturą, ale po kocie bardziej widać. Przestał polować, a do tego stracił apetyt. Schudł mocno, a jesienią bez problemu odrobi straty
Choroba różana bywa bardzo zaraźliwa, uważaj na siebie
To jedna z pierwszych, od których u mnie się zaczęła, Swany Rozkręca się powoli, ale ma najmniej słońca z całego towarzystwa.

antracyt 10:01, 21 cze 2021

inka74 napisał(a)
Ja metodą prób i błędów dobieram rośliny od 5 lat. Tak jak ty uważam, że robienie czegoś na siłę nie ma sensu. To nie znaczy że się nie da ale łatwiej jest jak dobieramy rośliny do warunków a nie odwrotnie.Jak widzę, że się dobrze coś u mnie czuje, podoba mi się i rozrasta to dzielę i sadzę w innych miejscach. Tym sposobem mam rozmnożone specyficzne trawki, żurawki, rozchodniki, jeżówki, rdesty i całe mnóstwo innych roślinek. Zawsze to trochę mniejsze koszty i szybciej ogród się zapełnia

No i efekty piękne u Ciebie widać
mrokasia 10:08, 21 cze 2021

Ta Lykke to piękny potffffór .
Na cienistej masz fajny busz. Jak zobaczyłam Twoją jarzmiankę to przypomniałam sobie, że muszę swoim pomylonym zrobić aktualne zdjęcia i wysłać do sprzedawcy z komentarzem, że jednak nie zbordowiały .

U mnie zwierzaki też ledwo zipią. Koty pochowane gdzieś w krzakach wychodzą dopiero wieczorem. Psy też głównie śpią. Poszłabym w ich ślady ale niestety ktoś musi pracować na ich żarcie .
antracyt 11:19, 21 cze 2021

Moje jarzmianki lekko wyblakły, ale to by było ciekawe, gdyby miały się ciemniejsze zrobić
mrokasia 11:23, 21 cze 2021

Tiaaaa, raczej chyba jest tak że coś może być ciemniejsze w pąku i potem zjaśnieć niż odwrotnie.
edi75 11:46, 21 cze 2021

Zuzia Ty się znasz na różach.. może pomożesz mi identyfikować mają nn?
tulucy 12:11, 21 cze 2021

Co wejdę, to któraś mi się zaczyna bardziej podobać. Ale twardo się trzymam.

Też głównie leżę. Mamy starą polówkę, która świetnie robi za leżankę, a przy tym jest taka wygodna. Nie wiem, czy na drugą nie zapoluję gdzieś.

I u mnie zwierzaki cierpią... Woda wszędzie porozstawiane, a one tylko chodzą i szukają chłodniejszego kawałka ziemi.
Mgduska 13:09, 21 cze 2021

My z małżonkiem cały łikend przehuśtaliśmy na hamakach - na zmianę śpiąc i czytając Nawet zdjęcia ciężko robić w upał, jakoś tak za dużo słońca.