Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:30, 16 mar 2022

Kasiu, Wiolu, Gosiu bratki dziękują za komplementy, dzisiaj trafią do korytek i donic na front domu. Kusiły mnie jeszcze przepiękne pierwiosnki ząbkowane, lekarskie i jakieś jeszcze cudownie delikatne, ale bałam się że nie dadzą rady w razie przymrozków. Chyba na nie trochę za wcześnie, czy się mylę?
antracyt 09:33, 16 mar 2022

Mgduska napisał(a)
Ładne Ja się zrobiłam strasznie wybredna, chcę takie kolory jak miałam w zeszłym roku. I taki jeden jedyny odcień fioletu

Wydaje mi się, że ja też kupiłam podobne do tych, co miałam w zeszłym roku. Chciałam mix kilku odcieni niebieskich, żeby się z drzwiami komponowały
antracyt 09:37, 16 mar 2022

Magara napisał(a)
Bratki śliczne Co roku mam dylemat jakie kupić I co roku wiosną planuję, że wysieję późnym latem sama WSZYSTKIE kolory ale jeszcze się nie złożyło

Jakoś nie mam serca do letnich wysiewów(chociaż wszystkie kolory, to brzmi bardzo wiosennie ), wystarczy, że te co mam wysiewają się same na rabaty poniżej parapetów
Mgduska 10:15, 16 mar 2022

antracyt napisał(a)

Wydaje mi się, że ja też kupiłam podobne do tych, co miałam w zeszłym roku. Chciałam mix kilku odcieni niebieskich, żeby się z drzwiami komponowały

Mi też podobają się wszystkie kolory, dobrze więc sobie zawęzić pole wyboru. Tobie pasują do drzwi, a ja potrzebuję pasujących do tarasu
lilarose 11:32, 16 mar 2022

czyli mówicie, że czas na bratki? ja zawsze się rozglądam za nimi zbyt późno, jak są dostępne nędzne resztki- wcześniej ludzie na balkony i do przydomowych ogródków najładniejsze zgarną zanim ja na działkę zacznę chodzić.
Martka 11:52, 16 mar 2022

Podziwiam brateczki i łączkę krokusową, przeurocza! Ja w tym roku - po raz pierwszy od kilku lat - bratków nie nabyłam, bo myślałam, że środki bratkowe zainwestowałam na jesieni w cebule. Tymczasem cóż, oglądając zdjęcia Waszych bratków mięknę W zeszłym roku ciemnofioletowe, te drobne kwitły nawet przez większą część lata jeszcze. Rudbekia bardzo ciekawa, takie wysokie pałki - świetne na jesienne rabaty
Kokesz 13:25, 16 mar 2022

Ja co roku kupuję hurtowo bratki na wyprzedaży w Netto. Zwykle 10-pak kosztował 1zł po przecenie. Zwiędnięte zdechlaki po napojeniu stały na baczność i kwitły bardzo długo Kiedyś kupiłam tak 100szt bratków za 10zł
LIDKA 13:53, 16 mar 2022

Kokesz napisał(a)
Ja co roku kupuję hurtowo bratki na wyprzedaży w Netto. Zwykle 10-pak kosztował 1zł po przecenie. Zwiędnięte zdechlaki po napojeniu stały na baczność i kwitły bardzo długo Kiedyś kupiłam tak 100szt bratków za 10zł

U mnie netto i dino robia przeceny ale roślin całkiem martwych.
Co lepsze to sie sprzeda na pniu
Kokesz 16:41, 16 mar 2022

Teraz kupiłam w Obi bo mi się kolor spodobał 10 paki za 7,99zł.
Świeżutkie i cena też ok
Magleska 16:42, 16 mar 2022

Zuza piękne bratki zakupiłaś
a gdzie kupiłaś te irysy? z chęcią bym się na takie skusiła

u mnie w netto bratki po 5,99 za 10 szt -kupiłam i już częściowo posadziłam ,ale zabrakło mi ziemi