Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 18:54, 04 mar 2022

Anda napisał(a)
Zuza, wreszcie pokazałam u siebie jak przycięłam LO

Widziałam, piękna jest w trakcie sezonu Szkoda, że nie poczekałam z cięciem do Twojego zdjęcia. No cóż, będę musiała się w tym roku zadowolić tym c zrobiłam
Dziękuję, w przyszłym roku poprowadzę moją podobnie.
Ewik 22:53, 04 mar 2022

Jak dobrze, że chociaż jedna "ogrodowa choroba" czyli daliówka mnie ominęła i narazie oglądam u innych . Misterne wysiewy podziwiam , ciekawe jakie kolory wyrosną.
antracyt 17:48, 05 mar 2022

Też mnie ciekawią te daliowe wysiewy.
Ja będę musiała ponownie wysiać paprykę, bo 2x podsuszyłam obecne siewki i ledwo zipią. Podejrzewam, że nic z nich nie będzie.
Anda 18:06, 05 mar 2022

antracyt napisał(a)

Widziałam, piękna jest w trakcie sezonu Szkoda, że nie poczekałam z cięciem do Twojego zdjęcia. No cóż, będę musiała się w tym roku zadowolić tym c zrobiłam
Dziękuję, w przyszłym roku poprowadzę moją podobnie.

A jak przycięłaś Twoją?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 18:17, 05 mar 2022

Źle
Wpadłam na głupi pomysł, żeby ją trochę zagęścić i 2 piękne długie pędy przycięłam na 0,5m. Bez sensu, mogłam je nagiąć w 2 strony. Nie wiem co mnie naszło, wygląda jak rabatówka. No cóż...poprawię to w przyszłym roku. Co do Twojej rady na podsadzenie jej, to jest bardzo trafna. Muszę się przyjrzeć co ma w nogach. Skoro nie pamiętam, to chyba oznacza, że mam za długą różankę
Mgduska 20:43, 06 mar 2022

Nie martw się, ona chyba ma duże możliwości, nadrobi
antracyt 10:37, 07 mar 2022

Aż tak się nie martwię, w zeszłym roku pokazała, że wigor ma spory. Żałuję tylko, że nie zobaczę fajnego efektu tak szybko, jak bym mogła.
lilarose 22:36, 09 mar 2022

Zuza Ty też już dostałaś dalie?
specjalnie nie płaciłam, by mnie wrzucili na koniec kolejki ale nie ma to, tamto- przyszły już dziś co ja z nimi pocznę? w moim mieszkaniu za ciepło, na działce może być za zimno- mroźne noce cały czas w prognozach

ale cieszę się mimo wszystko- bo to taka zapowiedź wiosny
antracyt 09:02, 10 mar 2022

Moje przyszły wczoraj
Trochę wcześnie, ale nie przeszkadza mi to za bardzo. W zeszłym roku przyszły chyba w podobnym czasie.
Dobrze by było, gdybyś dla swoich wygospodarowała jakieś chłodne miejsce. Może masz piwnicę? To zawsze trochę opóźni im pobudkę.
antracyt 16:46, 10 mar 2022

Czy u Was też dzisiaj taka zdradliwa pogoda? Piękne, błękitne, bezchmurne niebo, słoneczko i koszmarnie lodowaty wiatr. Plany miałam spore na oczyszczanie rabat, ale przegrałam z zimnem.

Krokusowa łączka zatrzymała się w rozwoju, pomimo słońca. Większość dopiero zielone kiełki spod ziemi wysunęła, tylko nieliczne pokazują kwiaty. Zrobiłam jej zdjęcia w kawałkach, od prawej i od lewej, bo w całości, z oddali niewiele widać

W bardziej zacisznych miejscach kwiaty zaczynają się w końcu otwierać i nawet pierwsza pszczółka się pojawiła