Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 17:14, 15 mar 2022

tulucy napisał(a)
Melduję, że dalii w tym roku jednak nie zamawiam. I tak nic nie ogarniam, tonie chce sobie dokładać jeszcze.... Może za rok

No jak tak można
Gruszka_na_w... 17:37, 15 mar 2022

Bratki, brateczki, bratusie! Nic tak dobrze nie poprawi humoru o tej porze jak ich widok w ogrodzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kokesz 18:45, 15 mar 2022

Też zakupiłam na balkon
Ciekawe te rudbekie, pierwszy raz je widzę.
Wykopałam jesienią 5 szt papryk z ogrodu, mocno przycięłam, oderwałam wszystkie listki i stały sobie na nieogrzewanym parapecie.
Teraz wypuszczają i listki i kwiaty. Może warto spróbować na przyszły rok? Moje siewki wszystkie wykiełkowały, muszę pilnować, żeby ładnie rosły
Kasiek 18:47, 15 mar 2022

antracyt napisał(a)
Też tak myślę

W końcu znalazłam chwilę i wysiałam pomidory, a do tego jeszcze kilka papryk. Obawiam się, że te drugie będą miały trochę za mało czasu na odpowiednią produkcję owoców, ale niestety poprzedni wysiew uśmierciłam prawie w 100%.
A na ostateczne wypędzenie z ogrodu zimy zakupiłam sobie odrobinę niebieskości

Zakup zacny
Wiolka5_7 19:00, 15 mar 2022

Wszystkie kwiaty śliczne
Bratusie moje ulubione
Gosialuk 19:50, 15 mar 2022

Też się wczoraj na bratki skusiłam. Wybrałam niebieskie i cytrynowe.
Mgduska 19:50, 15 mar 2022

Ładne Ja się zrobiłam strasznie wybredna, chcę takie kolory jak miałam w zeszłym roku. I taki jeden jedyny odcień fioletu
Magara 23:30, 15 mar 2022

Bratki śliczne Co roku mam dylemat jakie kupić I co roku wiosną planuję, że wysieję późnym latem sama WSZYSTKIE kolory ale jeszcze się nie złożyło
antracyt 09:20, 16 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bratki, brateczki, bratusie! Nic tak dobrze nie poprawi humoru o tej porze jak ich widok w ogrodzie.

To od kilku lat mój przedwiosenny rytuał, zaklinanie w ogrodzie wiosny bratkami a w domu najpierw zimowy zapach hiacyntów, a teraz tulipanowe bukiety.
antracyt 09:24, 16 mar 2022

Kokesz napisał(a)
Też zakupiłam na balkon
Ciekawe te rudbekie, pierwszy raz je widzę.
Wykopałam jesienią 5 szt papryk z ogrodu, mocno przycięłam, oderwałam wszystkie listki i stały sobie na nieogrzewanym parapecie.
Teraz wypuszczają i listki i kwiaty. Może warto spróbować na przyszły rok? Moje siewki wszystkie wykiełkowały, muszę pilnować, żeby ładnie rosły

Nie mam miejsca na przechowywanie papryk w taki sposób, ale ciekawa jestem, kiedy doczekasz się owoców. Sianie do tej pory się u mnie sprawdzało, ale tym razem siewki zostały zasuszone...zostały 3szt, trudno.