Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Alija 08:34, 12 wrz 2022

Rodzinka jeży słodka, masz bardzo przyjemne zajęcie (dokarmianie i obserwowanie).
Pięknie, kolorowo u Ciebie. Nie wiem czy cynie powtórzą cechy, myślę, że może być różnie, bo przecież zapylają się dowolnie. U mnie rudbekie same się sieją i z siewek kwiaty wychodzą przeróżne, są jednolicie żółte, żółto-brązowe, a nawet pełne.
Na pewno będą ładne.
lilarose 13:41, 12 wrz 2022

no nie wiem, czym się najpierw pozachwycać- jeżami, bukietem czy cyniami
antracyt 14:32, 12 wrz 2022

Alicjo, rudbekie u mnie też nie powtarzają cech, zobaczymy co będzie z cyniami. Wcześniej podobały mi się takie duże, pełne.
W tym roku zachwycam się pojedynczymi, albo malutkimi pomponami. Mam teraz na rabatach większość pastelowych kolorów, może te cechy uda się zachować.
antracyt 14:35, 12 wrz 2022

Kaśka, możesz się zachwycać wszystkim równocześnie
Dalie i cynie to bardzo wdzięczne kwiaty do bukietów, nie trzeba się natrudzić i wychodzą przyjemne dla oka kompozycje. Chociaż oglądałam ostatnio pracę japońskich mistrzów i ich bukiety to prawdziwe dzieła sztuki.
lilarose 15:08, 12 wrz 2022

antracyt napisał(a)
Kaśka, możesz się zachwycać wszystkim równocześnie
Dalie i cynie to bardzo wdzięczne kwiaty do bukietów, nie trzeba się natrudzić i wychodzą przyjemne dla oka kompozycje. Chociaż oglądałam ostatnio pracę japońskich mistrzów i ich bukiety to prawdziwe dzieła sztuki.

ja miałam ostatnio śmieszną sytuację- naukładałyśmy sie bukietów na stoły dożynkowe w ogrodzie, zebrałyśmy najpiekniejsze kwiaty, trawy, liście- wszystko tip top, po czym ktoś, nie wiadomo kiedy tak tam namieszał, że na zdjęciach możemy sobie oglądać bukiety z dziurami w środku Obiecaliśmy sobie, że następnym razem najpierw robimy foty a dopiero wpuszczamy ludzi
antracyt 18:49, 12 wrz 2022

Czyli co, ktoś sobie co ładniejsze kwiaty "pożyczył", czy miał zastrzeżenia do kompozycji i "poprawił"

Jesień idzie (nie ma na to rady)... heptakodium zaczyna kwitnąć.
Mgduska 18:55, 12 wrz 2022

Ależ to ładne! Lekko egzotyczne, delikatne, śliczne te drobne kwiatki. Pachnie?
antracyt 18:57, 12 wrz 2022

Zaraz sprawdzę
Coś tam pachnie, ale ja po covidzie mam cały czas zapchany nos i tylko ochłapy zapachów do mnie docierają.

lilarose 19:32, 12 wrz 2022

antracyt napisał(a)
Czyli co, ktoś sobie co ładniejsze kwiaty "pożyczył", czy miał zastrzeżenia do kompozycji i "poprawił"

Jesień idzie (nie ma na to rady)... heptakodium zaczyna kwitnąć.

nie, nie - nic nie zginęło, po prostu ktoś "w dobrej wierze" misz masz zrobił

heptakodium śliczne, nie znałam- do zapisania na listę do ogrodu przy domu działkowca
Anda 19:45, 12 wrz 2022

Pachnie, lekko i przyjemnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies