Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

lilarose 22:04, 27 paź 2022

antracyt napisał(a)
Zdecydowanie nie jestem normalna...popełniłam kolejne zamówienie różane. Chciałam wziąć maksymalnie 5, skończyło się na 7, ale tylko dlatego, że 3 ktoś mi sprzątnął przed nosem... Chyba potrzebuję jakiegoś różanego odwyku
Zakupiłam po 1szt.: Morgenlicht, Parfum d'Evita, Citronella, Tottering by Gently, Dusky Maiden, Abigail Adams, Pretty Sunrise

ach, jak ja bym chciała móc kupić sobie jakąś różę
Żyję nadzieją, że w przyszłym sezonie będę mogła popełnić takie wykroczenie
Kasiek 22:14, 27 paź 2022

antracyt napisał(a)

Pamiętam, że zastanawiałaś się nad sprowadzeniem jej sadzonki z USA, bo nigdzie bliżej nie było. Czyżbyś się zdecydowała?

Juz sa w Niemczech, niektorzy hodowcy ja sprowadzili, cena ok, widzialam drozsze.
Widzialam ja kwitnaca...

Mysle o niej
Martka 22:23, 27 paź 2022

Zuzko, ostatki warzywne nie z tych ostatnich. Piękne widoki. Popracowałaś, czytam, to się chwali, ja nastawiam się na jutrzejszy dzień, lista długa i chęci też są. Ja myślę, że zakupy takiej dawki róż to po prostu dbanie o siebie i otoczenie, o zdrowie psychiczne, kondycję, no kompletnie nie dostrzegam powodów, dla których zapakowanie do koszyka siedmiu piękności miałoby stanowić przykład choroby nie znałam żadnej z nich, ale obejrzałam i w duchu zasady "nie da się niczego zmienić, niczego nie zmieniając" cieszę się na nowe odsłony różane w Twoim ogrodzie. Do róż będzie też nowe towarzystwo, prawda?
Tottering by Gently podoba mi się szczególnie... ach, nie mam już miejsca, no nie mam...

Rojodziejowa 22:42, 27 paź 2022

antracyt napisał(a)
Zdecydowanie nie jestem normalna...popełniłam kolejne zamówienie różane. Chciałam wziąć maksymalnie 5, skończyło się na 7, ale tylko dlatego, że 3 ktoś mi sprzątnął przed nosem... Chyba potrzebuję jakiegoś różanego odwyku
Zakupiłam po 1szt.: Morgenlicht, Parfum d'Evita, Citronella, Tottering by Gently, Dusky Maiden, Abigail Adams, Pretty Sunrise

Dołączam do tych nienormalnych, bo mnie mocno kusi jeszcze coś zamówić...
Gdzieś Ty te cuda wynalazła. Pierwsza nazwa nie istnieje w moich internetach Druga przecudna!!!
Magara 00:58, 28 paź 2022

antracyt napisał(a)

Magda ma rację, u Was są mniejsze amplitudy temperatur chociaż sezon krótszy.

Nijak mnie to nie pociesza ale przynajmniej mam na co się obrażać i marudzić o niesprawiedliwości ogrodniczej
antracyt 08:27, 28 paź 2022

lilarose napisał(a)

ach, jak ja bym chciała móc kupić sobie jakąś różę
Żyję nadzieją, że w przyszłym sezonie będę mogła popełnić takie wykroczenie

A w donice nic Ci się nie zmieści?
antracyt 08:28, 28 paź 2022

Kasiek napisał(a)

Juz sa w Niemczech, niektorzy hodowcy ja sprowadzili, cena ok, widzialam drozsze.
Widzialam ja kwitnaca...

Mysle o niej

Nie dziwię się, że o niej myślisz. Na Twoich zdjęciach pięknie się prezentuje. Co stoi na przeszkodzie powiększenia kolekcji?
antracyt 08:38, 28 paź 2022

Martka napisał(a)
Zuzko, ostatki warzywne nie z tych ostatnich. Piękne widoki. Popracowałaś, czytam, to się chwali, ja nastawiam się na jutrzejszy dzień, lista długa i chęci też są. Ja myślę, że zakupy takiej dawki róż to po prostu dbanie o siebie i otoczenie, o zdrowie psychiczne, kondycję, no kompletnie nie dostrzegam powodów, dla których zapakowanie do koszyka siedmiu piękności miałoby stanowić przykład choroby nie znałam żadnej z nich, ale obejrzałam i w duchu zasady "nie da się niczego zmienić, niczego nie zmieniając" cieszę się na nowe odsłony różane w Twoim ogrodzie. Do róż będzie też nowe towarzystwo, prawda?
Tottering by Gently podoba mi się szczególnie... ach, nie mam już miejsca, no nie mam...

Twoje tłumaczenie naprawdę mi się podoba
Większość z tych róż z założenia ma trafić na wakacyjny. Na razie pójdą do donic. Z niecierpliwością będę czekać na pierwsze kwiaty, bo na żywo ich nie widziałam. W przydomowym ogrodzie na pewno zostanie Dusky Maiden. Róże na wakacyjnym do towarzystwa będą miały raczej róże albo nic, to ma być z niewymagający ogród, bez bylin i jednorocznych. Zobaczymy, czy wiosną już będzie sens coś tam zaczynać, czy poczekam do przyszłej jesieni. Uzależniona jestem o zbyt wielu czynników, więc staram się nie spinać za bardzo.
antracyt 08:46, 28 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Dołączam do tych nienormalnych, bo mnie mocno kusi jeszcze coś zamówić...
Gdzieś Ty te cuda wynalazła. Pierwsza nazwa nie istnieje w moich internetach Druga przecudna!!!

Czytałam o Twoim nocnym sadzeniu, jakbym siebie z zeszłego sezonu widziała Mnie już nic na razie nie kusi...obym do wiosny wytrzymała
Takie niepopularne róże można czasami dostać u pasjonatów, którzy jesienią robią wyprzedaże nadwyżek, albo tego co się u nich nie sprawdziło. W zeszłym roku w taki sposób nabyłam krzaczek ORIENTA® DJAMILA, z której jestem bardzo zadowolona. W tym roku widziałam ją już w sprzedaży jednej ze szkółek, ale w zeszłym musiałam na niemieckich stronach szukać informacji co to za jedna.
Mam nadzieję, że z tych nowych zakupów będę równie mocno zadowolona
antracyt 08:48, 28 paź 2022

Magara napisał(a)

Nijak mnie to nie pociesza ale przynajmniej mam na co się obrażać i marudzić o niesprawiedliwości ogrodniczej

Jak to było z tymi jajami? Muszę znowu na wątek pokrzywowy zajrzeć