Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

Magda70 10:36, 25 sie 2014

stychaz napisał(a)

Cześć Madziu
To jest trzmielina odmiana Minimus. Na słońcu jest żółtawa, w cieniu zielona.

Justyś, a jak długo masz tę trzmielinę? Bo moja też w słońcu ale dalej zielona. Sadziłam w czerwcu...
stychaz 18:05, 25 sie 2014

Mam ją u siebie od 2012. Jak ją kupowałam była soczyście zielona, jednak pod wpływem słońca istotnie się przebarwiła na żółto.
Magda70 22:21, 25 sie 2014

Hm...w sumie to nie chcę żółtej...ale rośnie na rabacie z brązowymi trawkami więc nawet może być żółta z brązem konweniuje nawet.
nicol21 23:04, 25 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Śliczna ta burgundy! Ja ją kofam miłością absolutną
większa działka będzie , trzeba marzyć zażycz sobie nowy dom na 40-tkę od M 'a

Mój powiedział wybuduj sobie sama.... I nie był świdomy co rzekł

hehe a wydawałoby się, że się nie pobraliście na miesiąc przed tym stwierdzeniem i eM powinien przewidzieć jak to się może skończyć

Różyczka zaiste piękna jest!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
bleebla 11:16, 30 sie 2014

Co tak cichaczem na forum siedzisz?
stychaz 13:36, 30 sie 2014

Aga, przejrzałaś mnie

Siedzę po cichaczu, bo na ogródek czasu za bardzo nie mam i pokazywać też nie mam na razie co. Muszę sie zebrać i znowu oprysk zrobić.
I jeszcze dodatkowo szukam delikatnie różowej róży, która by kwitła non-stop.
noemi 16:24, 30 sie 2014

A stipy poczesałaś?

Delikatna różowa róża , może taka ...

http://rosarium.com.pl/produkt/bailando-tantau-2008

A Larissa Ci za wysoka? U mnie zaczyna drugie kwitnienie.
stychaz 18:15, 30 sie 2014

Nie, do stip nie miałam nerwów A z resztą po moim przesadzaniu przeżyła chyba tylko jedna. Za to ledwo zdążyłam z poszerzaniem rabaty i sadzeniem burgundów
Zmotywowana Twoim postem, zebrałam się w sobie i podążyłam z łopatą Zabrakło mi 2 bukszpanów obwódkowych - dokupię w przyszłym tygodniu i oprócz cebul, nie będę już raczej nic rewolucjonizować w tym roku. No.... chyba, że ta różowa róża.
Madziu, właśnie dumam między tą a Bonicą. Niestety żadnej na "żywo" nie widziałam i musiałabym zrobić wywiad u kogoś, kto takie cudo ma.
Madzenka 10:09, 31 sie 2014

Bailando.
Bonika bywa bardzo duźa, potrafi wypuscić pędy nawet na 1,5 m. Bailando jest bardziej kompaktowa i do Twojego ogrodu wg mnie byłaby idealna. A nie myślałaś o rabatwowej : eglantyne lub granny? Rosomanes mają je na rabatach i te róże zachwycają. Rabatowe mają to do siebie, że nie wypuszczają takich długich nieokrzesanych pędów.
I jeszcse Kurfurstin Sofie, tylko nie wiem gdzie ją kupić.

Aha i popatrz jeszcse na Mariatheresia Tantau- tę nazwę mają róży w kulku szkólkach, zwróć zatem uwagę na producenta
stychaz 18:38, 31 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bailando.
Bonika bywa bardzo duźa, potrafi wypuscić pędy nawet na 1,5 m. Bailando jest bardziej kompaktowa i do Twojego ogrodu wg mnie byłaby idealna. A nie myślałaś o rabatwowej : eglantyne lub granny? Rosomanes mają je na rabatach i te róże zachwycają. Rabatowe mają to do siebie, że nie wypuszczają takich długich nieokrzesanych pędów.
I jeszcse Kurfurstin Sofie, tylko nie wiem gdzie ją kupić.

Aha i popatrz jeszcse na Mariatheresia Tantau- tę nazwę mają róży w kulku szkólkach, zwróć zatem uwagę na producenta

Dzięki Marzenko. Szukam róży kwitnącej non stop, o rozetowych kwiatach wielkości max 7 cm, kolorze delikatnie różowych (chłodny róż) i wysokości 60-70 cm. Nie myślałam o rabatowych, bo rabatowe są tam już 2 gatunki i jak dla mnie to już wystarczy. Potrzebuję czegoś, co będzie kwitło a nie będzie nadmiernie skupiało na sobie uwagi, chociaż przy kwitnącej Burgundy Iceberg, chyba nic nie będzie w stanie odwrócić uwagi od niej

Na razie znalazłam Satinę i Ballade. Niestety żadna z nich nie kwitnie rozetami