Tawuły mam zamiar przycinać w kule - prawie że się stykające
W sumie zobaczę mogłabym dodać jeszcze inna odmianę hortek np Vanille Fraise'pod czerwone drzewa.
Proponowałabyś jednak formowane obwódki ?
A ten cis to jaka odmiane polecasz na obwódke i wogóle co ile się go sadzi żeby w miarę szybko uzyskać efekt?Czy strzyżenie jest bardzo pracochłonne i ile razy w roku trzeba je wykonać?
Dorii, prosiłaś o więcej zdjęć z miejsc z których ogród będzie najczęściej obserwowany. Wiec ogród będzie oglądany z okien od północy domu (tam mam kuchnie i salon), czyli jest to 2 okna i drzwi tarasowe. W kuchni mam też drugie okno od wschodu z którego widać rabatę nr 3 i trójkąty.
Myślę,że lepiej by to wyglądało...
Ja cisy mam od zeszłego roku,więc duzego doswiadczenia nie mam
Ale na niską obwódkę posadziłam cisy Repandens....Polinka z wątku....'' Ogrodowy powrót do dzieciństwa'' posadziła cisy Hoseri...
Ja sadziłam co 60cm, Polinka co 35 cm....cisy im częściej tniemy tym się bardziej zagęszczają,....
Jeśli się zdecydujeszcz na cisy,to najlepiej przeczytaj sobie o nich cały wątek
Wiola, a na jaką wysokość masz zamiar prowadzić swoje cisy? bo pewnie ok 60cm tak ?, ja potrzebuje niższą obwódkę, myślę tak ok 40cm. Z tego co zdążyłam przeczytać to 'Elegantisima' chyba jest na niskie obwódki.
Poczytam o nich , jeśli miałabym się na nie zdecydować zamiast tawuł japońskich, to konsekwentnie , musiałabym je umieścić na rabacie po lewej stronie od zachodu, przy placyku i w trójkątach