Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 23:52, 23 lut 2012

Nie ma znaczenia, obie dobre. Lewa ma rano a prawa wieczorem ale nigdy wprost, tylko z boku; to są ciemniejsze miejsca (zach-pn, wsch-pn). Tutaj światło nie ma znaczenia. Marzeno, dzięki za odzew! NIe wiem według czego się kierować. Czy przełamać widok z okna na zieleń, czy dosadzić tam, gdzie drzewa. Ale boję się, że tam będzie ciasno im i efekt żaden. A może w ogóle nie dawać tam?
hanka_andrus 00:00, 24 lut 2012

Ewuniu,zajrzałam,ale do radzenia ja się nie nadaję,u siebie mam jeszcze lepsze zagwozdki.
Ja bym jednak sadziła w jednej linii z drzewami,wtedy łatwiej to doglądać,A z czasem jak się rozrosną będzie nieźle.Ale jak w końcu zaplanowałaś rabatę ? niezbyt jestem dobra w te klocki.
Czy ma to być po tej stronie ,gdzie widać osobę,czy po tej gdzie stół?
hanka_andrus 00:04, 24 lut 2012

Wróciłam,i dojrzałam Twoje kreski na zdjęciu, Dlaczego tylko 3 chcesz wsadzić?Ja wsadziłabym 6- Po obydwu stronach,Albo i dalej wzdłuż domu,
Pszczelarnia 00:04, 24 lut 2012

Haniu, właśnie albo po tej stronie albo po tej. Właśnie nie wiem. Ale uwaga o sadzeniu w kupie z drzewami słuszna. Tylko te drzewa nie stoją tak jak powinny .... Może zrobić nie w rzędzie tylko po prostu swobodnie pod drzewami i np. nie 2 Cunnig.... tylko fińskie?
Gabriela 00:11, 24 lut 2012

Ja bym widziała szpaler w tym pustym miejscu po prawej stronie, kilka sztuk, nie wiem czy akurat trzy, bo trudno to ocenić na zdjęciu. Osłonisz sobie w ten sposób miejsce ze stolikiem od strony ścieżki.
Trudno tak radzić jak się samemu, kurczę, nie umie.
Gardenarium 00:13, 24 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Trwa. Rododendrony. Dziewczyny poradźcie, gdzie posadzić 3 szt. Cumming coś tam: z lewej czy z prawej strony? Zrobię losowanie.
Z lewej mamy żywopłot cisowy, jodłę i za nią czereśnię - jeżeli tutaj to jak wkomponować drzewa w rabatę, posadzić rh po zakolu?

Z prawej nic nie mamy, goły widok z okna kuchennego na podjazd.

Po prawej pod oknem.

Instagram Ogrodowiska
monteverde 00:18, 24 lut 2012

Pszczółko po prawej tak jak narysowałaś będzie dobrze
Pszczelarnia 00:19, 24 lut 2012

Pod oknem znaczy równolegle do ściany domu z oknem kuchennym? Czy po prawej prostopadle do okien? Wzdłuż dojścia do domu?
Pszczelarnia 00:24, 24 lut 2012

Dobra, czytam któryś raz i zrozumiałam. Po prawej w ładnym rządku.
Mala_Mi 00:28, 24 lut 2012

Zastanawiałam się ,a tu już kilka wpisów
-Ja bym dała jak Gabriela... z uwagi na stolik..... ale czy stolik zawsze tam będzie... wtedy głupio najwyższe przy ścieżce.... a środka nie będzie widać
- albo pomiędzy choinkami rozrzucone wtedy w środku piekna grupa a po brzegach będzie miejsce na niższe coś...
- po lewej zrobi szpaler.... też fajnie ...

Też bym miała problem...... ale mnie to Ty się nie słuchaj w tych sprawach.....

Albo po prawej w narożniku i jedno równolegle do ściany jednej, a drugie do drugiej.. tochę osłoni ławkę, i da widok z okna.... hmmm a jak urośnie to będzie piękan kępa w rogu