Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 14:45, 21 gru 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Piękny klimat w domu i w ogrodzie. Zachwyciłam się wiankiem anyżowym - musi cudnie pachnieć, pomimo swego wieku. W ogrodzie podpatrzyłam żeliwny wazon z dekoracją i piękne krzesła przy stole... Ach...
Pozdrawiam prawie świątecznie

Ach, stół w ogrodzie też nakryty.

Tak, wianek wciąż pachnie, czasami dokleję mu nową gwiazdkę.

Prawie świątecznie ściskam!
malgorzata_s... 15:42, 21 gru 2017

Uwielbiam opowieści HaniMoi dziadkowie i tato w grudniu zmarli i też zawsze bliskich przy stole wspominamy ale staramy się śmieszne zdarzenia wspominać z ich życia aby łatwiej było
hanka_andrus 17:09, 21 gru 2017

Dziękuję, dziewczynki, i Radosnych wzruszeń przy wigilijnym stole życzę.
Gruszka_na_w... 18:58, 21 gru 2017

Z przyjemnością przysiadłam na zydelku przy rozgrzanym piecu. Tak z doskoku między śledzikami, pasztetem i bigosem. Muszę sprawdzić jutro, czy moja ogrodowa szałwia zdatna jest do konsumpcji. Przepis pobudził moje kubeczki smakowe. Lubiłam przepisy z "Wysokich obcasów" sprzed paru lat wcielać w życie. Te obecne już mnie tak nie inspirują do działań.
Równowagi między wzruszeniem a radością życzę. Zapamiętałam, że często pozostajesz w rozkroku pomiędzy. Taki magiczny to czas. Serdeczności przesyłam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anabell 19:34, 21 gru 2017

Indyka piekę na św. Wielkanocne wypełnionym podgotowanym ryżem wymieszanym z rodzynkami i kukurydzą, pod skórę indyka pakuję kostkę masła.
Potem sos karmelowy.
Do tego oddzielnie jabłuszka wydrążone z borówką.

Zawsze zabraknie ryżu do podziału bo jest wyśmienity.
nawigatorka 19:39, 21 gru 2017

hanka_andrus napisał(a)
Żeby dom się nazywał domem, musi w nim ktoś umrzeć i ktoś się narodzić. A gdzie te zmarłe duszyczki się ogrzeją i pożywią? Przecież w rodzinnym domu. Zostawiamy dodatkowe nakrycie, i na nim powinny leżeć okruchy opłatka, świadczące o naszej pamięci o bliskich. I nie myślmy o tym zwyczaju w kategoriach horrorów. Dotąd nasi bliscy wśród nas, dopokąd nasza pamięć o nich nie zgasła.

Wesołych, rodzinnych świąt, Ewuniu!
takie czasy ze mało kto rodzi się w domu i mało kto w nim umiera. W takim wypadku mało który byłby domem. Jakos nigdy nie myslam by dusze dokarmiać trzeba było. No może w dziadach
nawigatorka 19:51, 21 gru 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Brakuje jej czegoś białego (coś jak gipsówka) albo mocno zielonego jak gałęzie rozmarynu. Ale nie mam. Jodła nie pasuje wg mnie (za iglasto).

Mistrzostwo to u Grety, czytam, jest! Fajnie!
a może kalocefalus? Fajnie rozjaśnia takiej impozycja object taki zimowy. No i trwały. Podrutowac go można.
boguslaw_r_ 19:53, 21 gru 2017

Dawno mnie tu nie było, jestem już na emeryturce, będzie więcej czasu, będę zaglądać, pozdrawiam.
Dorota123 21:14, 21 gru 2017

Pięknie wkomponowane akcenty świąteczne, najbardziej przypadł mi do gustu pokój z przeszklonymi drzwiami zawieszonymi na nich zielonymi wiankami i piękną zimą w ogrodzie. Pozdrawiam
GorAna 21:15, 21 gru 2017

Jak dobrze, że tu zajrzałam
Miałam moje kłosy z letniego wianka wyrzucić na kompost.....ale teraz zrobię z nich mini snop
Pozdrawiam Świątecznie