Aż trudno uwierzyć, patrząc na zdjęcia cudownie skomponowanych rabat, że ogrodniczka miewa taki stany określone "mętlikiem w głowie". Jeśli już ów stan Cię dopadł, to jedynie na krótko. Wkrótce wszystko stanie się jasne i przejrzyste.
Mnie do cięcia też ręce świerzbią, ale prognozy zdecydowanie zniechęcają do działań na zewnątrz. Jakieś mrozy do połowy lutego wieszczą.
Mniam mniam, ach! Aeonium i pelargonie, mam pytanie czy utrzymałaś taką o pierzastych liściach ode mnie? Któregoś roku nie zrobiłam sadzonek i straciłam odmianę. Zostały mi już tylko pelargonie afrykańskie Pelargonium sidoides. Czy dogrzewasz szklarnię zimą?
Lubię zerkać na to sąsiedztwo, posadzenie tu sadźców (ojej, to chyba tytonie?) bardzo trafione. Co to za rośliny? Bardzo podobało mi się też zestawienie jarzmianek i martagonów z paprociami.
Ale Twoje bukiety są bliskie mistrzostwa florystycznego. Aż się lekko podpaliłam. Pamiętasz rabatę na kwiat cięty u Moni? Zaczynam się rozglądać za naczyniami do bukietów
Super podsumowanie, z rysem indywidualności, inspirujące, piękne.
Wszystko mnie zachwyca: bogactwo roślin na rabatach, układ ogrodu, bukiety, zdjęcia i owe smaczki ogrodowe - tu jakiś układ doniczek, tam jakaś ozdoba, ówdzie jeszcze coś. Po prostu ogrodnictwo ma wyższym poziomie, masz swój styl.