Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Milka 17:39, 07 maj 2013

Białe fiołki nie pachną, ale są piękne i się pięknie rozrastają, dobra roślina okrywowa
Przetacznik 18:05, 07 maj 2013

och wspaniały ten warzywnik! wzbogacony płotkami i stożkami z wikliny mmmm....bardzo urokliwy...
EwaG 18:25, 07 maj 2013

Ewo jakie masz piękne szkalne dzwony. A ja swoje skromnie, z recyklingu, po wodzie mineralnej...
mira 21:58, 07 maj 2013

no zielnik pracowity ale z charakterem - świetny - mi się podoba a na dodatek nie mogę mieć takiego to choć u Ciebie się pogapię

z pracowitym pozdrowieniem
finka 22:06, 07 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Zmieniłam donice przed wejściem (były żółte bratki, które powędrowały do zielnika):

A zielnik wygląda tak:

I szczegół:

- bławatkowo i błogo się zrobiło w donicach
- piękny płotek wiklinowy, wiejsko czarodziejsko!!! też chcę!
- a skąd takie cycki to już klasyka ogrodnika !!! i też chcę !!!

Zazdrośnica ze mnie.
Konstancja30 22:11, 07 maj 2013

Ewuś ... no to ja siem przyznam ... ja też sobie pozwoliłam ... a tak ...

pozwoliłam sobie zobaczyć taras pod parasolem magnolii ... nawet gdyby za nie było tego strumienia (a jest !!!) to i tak to miejsce jest skończonym którymś tam (dla mnie najpierwszym ) cudem świata ...

jeżeli nie oszalałam z ekstazy estetycznej na tym tarasie to tylko po to by móc oszaleć gdy spojrzałam na ten dom skąpany w zachodzącym słońcu (powiedz, ze to zachód bo może być wschód np ... ale obstawiam zachód ... obstawiam bo wiedzieć która część domu na którą stronę świata to za wiele jak dla mnie no powiedzmy sobie Ewuś dużo za dużo )))))

więcej niż smakołyków w warzywniku i aromatów w zielniku ... wow ... ... tym zielnikiem to mnie do parteru przygięłaś ... bukszpanik ... w kjubie i kamienna ścieżka ... donice ... wspaniale ... a co do warzywnika to nie przypuszczam żeby tato mnie posłuchał ale poproszę o wyraźniejszy skan ściągawki ... bo sciągać kcem ale nic nie widzę ... prawie nic ...

i olśnienia doznąłam co do swojego zielnika ... zrobię kjuba z cegieł i bukszpana ... cegły w miarę wzbogacania się o kolejne krzaczki pochruścia będziem usuwać ...

i zarezerwuj mi jakiś termin ... smaczny ... żebym mogła popróbowac tych frykasów

no to sobie pozwoliłam nasmarować epistołę ... jakem Constancja isabella ... że o Dorotce nie wspomnę
Konstancja30 22:13, 07 maj 2013

ups ... Martuś dziękuję ... klosze ... i doniczki ... to kropka nad "i" i moja absolutna fascynacja ...

ana_art 22:21, 07 maj 2013

ale śliczne te podpory wiklinowe truskawki należy tak wyścielić? mam jedną marną rabatę...
Konstancja30 22:25, 07 maj 2013

truskawki !!! ... no ... ja obrazków nie potrafię spamiętać a Ty to wszystko opanowałaś ... nie wiem ... i to niby u mnie ta kraina czarownic ... ??? ... Ewuś kofam ciem ale normalny człowiek to przecież tego by ie ogarnął ...
Dzidka 22:45, 07 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)

I szczegół:

finka napisał(a)

- piękny płotek wiklinowy, wiejsko czarodziejsko!!! też chcę!
- a skąd takie cycki to już klasyka ogrodnika !!! i też chcę !!!

Zazdrośnica ze mnie.

Marto, nie tylko z Ciebie. Ja też zazdroszczę !!!!