Buraczki jak najbardziej siać!
A dyniowe sadzić po Zośce. W tym roku ma nie być zimna Pewne obawy mogą stwarzać burze, byle nie z gradem, dlatego coś do przykrycia powinno pod ręką być
Samotna tiarelka urzekła mnie! Że nie wspomnę widoków z okien
Ogród dopieszczony. I nie uwierzę, że jest inaczej. Wszystko mi się podoba! Najbardziej chyba tiarelki. U siebie też jestem nimi zachwycona. Nie grymaszą. Nic a nic. U mnie epimedium też kwitło. Pozdrawiam.
Narobiłaś mi oskomy tą drożdżówką Pszczółko, chyba jutro upiekę z rabarbarem a prusznik miałam już kilka razy niebieski i różowy i nigdy mi nie przezimował w domku, zawsze coś z nim było nie tak, że zmarzł ale faktycznie jest śliczny i ładnie pachnieu anielskiej lidlowej listki mi zanikły , ale jedna na nowo wypuszcza chyba znowu je przelałamdonica bardzo mnie się podoba, czy to u nas takie się kupuje? pozdrawiam
Ja tez w tym sezonie u siebie zachwycam się najbardziej przytulią wonną i tiarelką. Przytulia u nas już kwitnie, ciągnę do niej każdego kto się nawinie. A tiarelke kupiłam latem jedną, na próbę i od razu podzieliłam- teraz kwitną te 3 sztuki jakby mieszkały u nas od wieków. W ich okolicy białe fiołki szaleją (pewnie zamierzają zarosnąć mi tiarelki i przytulie, a potem wprowadzić się do warzywnika i do domu), ale mam do nich słabość.
wybacz, ale będę mało oryginalna...pięknie u Ciebie i klimatycznie....miejsce z duszą...ostatnio oglądaliśmy z M po raz kolejnyTwój warzywnik i zielnik...jest cudnie.,..a widoku z okna zazdroszczę
pozdrawiam