Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zaczynam po raz kolejny...

Zaczynam po raz kolejny...

Anda 18:04, 26 wrz 2020

A jaką odmianę tej tawuły masz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
andzia458 18:08, 26 wrz 2020

Goldflame
Anda 18:25, 26 wrz 2020

andzia458 napisał(a)

Ewa, to tak na szybko...
Jakie miejsce dla tych moich bodajże 12 sztuk tawuły japońskiej i pinus mugo? Bo jak będę przerabiać rabatę, wykopię je, to chciałabym od razu posadzić w dobre miejsce...

Myślę, że tak byłoby dobrze

Pinus w pobliżu Kanzana, w tych bardziej suchych rejonach z perovskią.
Goldflame będziesz cięła? Myślę, że będziesz Ona nie lubi za sucho, dlatego przy hortensjach i dereniach, i nadaje się na przód rabaty. Taka trochę przerywana obwódka. Kolorystycznie powinno też być ok.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
andzia458 18:37, 26 wrz 2020

Anda napisał(a)

Myślę, że tak byłoby dobrze

Pinus w pobliżu Kanzana, w tych bardziej suchych rejonach z perovskią.
Goldflame będziesz cięła? Myślę, że będziesz Ona nie lubi za sucho, dlatego przy hortensjach i dereniach, i nadaje się na przód rabaty. Taka trochę przerywana obwódka. Kolorystycznie powinno też być ok.

Co do pinus to się nie wypowiadam, zdaje się na Ciebie bo tego w ogóle nie widzę.
Z tawułą zaproponowałaś, tak jak myślałam więc może kiedyś będą ze mnie ludzie.

Dzięki Ewa.
Anda 18:56, 26 wrz 2020

Nie ma za co
Tam przy perovskiej i Palibinach będziesz potrzebowała dużych liści, więc myślę, że tam na obwódkę mogłabyś dać przywrotnika i potem go jeszcze powtórzyć pomiędzy tawułami, ale nie w takich długich rzędach jak tawuły.

Katte 19:33, 26 wrz 2020

O jakie plany
Super będzie się działo na wiosnę
Aczkolwiek ja bym tam dała ścieżkę za garaże, nieiem na czym stanęło. Ale czasami skrót jest potrzebny
sylwia_slomc... 20:39, 26 wrz 2020

Świetny plan Bardzo mi się podoba
andzia458 20:58, 26 wrz 2020

Anda napisał(a)
Nie ma za co
Tam przy perovskiej i Palibinach będziesz potrzebowała dużych liści, więc myślę, że tam na obwódkę mogłabyś dać przywrotnika i potem go jeszcze powtórzyć pomiędzy tawułami, ale nie w takich długich rzędach jak tawuły.

Ewa mów mi tak jeszcze to będę Cię dalej słuchać z wytrzeszczonymi oczami.
Przywrotnika musiałam sobie wygooglować heheh.
andzia458 21:01, 26 wrz 2020

Katte napisał(a)
O jakie plany
Super będzie się działo na wiosnę
Aczkolwiek ja bym tam dała ścieżkę za garaże, nieiem na czym stanęło. Ale czasami skrót jest potrzebny

O, jak miło Cię widzieć.
Ścieżka będzie, póki rośliny się nie rozrosną. Nie wydaje mi się, żeby była bardzo potrzebna. A jak będzie, to będą zmiany na rabacie.
andzia458 21:03, 26 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetny plan Bardzo mi się podoba

Mi również.
Wspólna praca się opłaca.