Po kawie śpię jak suseł, a stawia mnie na nogi herbata z żeńszenia taka lub podobna https://www.nejkawa.pl/k-ginseng-zen-szen-herbata-koreanska-150g/. Pięć minut od wypicia jestem jak nowa.
jeszcze lepsze są kosteczki kandyzowanego żeńszenia, ale nie wiem, czy to teraz w Polsce da się kupić.
Tu mnie masz, smuciłam się wczoraj bardzo, mój syn też wczoraj miał smuteczki, że siostra wyjeżdża. Dziś wrzuciłam się w wir obowiązków i od razu ciśnienie skoczyło
Oczywiście kawusia to zawsze
Ja stipę tylko kocham . Starsze kępy często robią się brzydkie w środku, zatem te wysiane je zastępują. Jednocześnie bardzo łatwo je wyrwać, jeśli gdzieś nie pasują . A mała sadzonka stipy w tym sezonie u mnie w CO kosztowała 24 zeta!
Łatwo wyrywać? Mi się wydaje, że trudno, bo korzenie jak niteczki i długie. Momentami myślę, czy te siewki aby na pewno powtarzają cechę odmiany. Może ja mam jakieś dzikusy?
No bardzo łatwo. Ciekawe jest to, co piszesz o korzeniach, hmmm... Ja mam doświadczenia takie, ze to dość zwarta i nieduża kępka... może u Ciebie to nie są siewki stipy, ale czegos innego?