Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

MiluniaB 13:06, 27 lip 2021

Nie pamiętam czy wcześniej dzieliłam się z Tobą tą informacją, ale w zaprzyjaźnionej szkółce Pan mi powiedział, żeby do każdego oprysku dodać kilka kropli płynu do naczyń i bardzoooooo dokładnie opryskać roślinę tak, aby z niej ściekało. Płyn do naczyń powoduje lepsze utrzymanie się oprysku
Szałwię też pryśnij na robala - odbije i powinna ponownie zakwitnąć

Priv
MiluniaB 19:02, 27 lip 2021

Aneta wyczesz jeszcze stipę po związaniu. Moją dzisiaj skończyłam czesać. Najlepiej drucianą szczotką

Pokaż swoją różankę i zdradź trochę co planujesz dosadzić
Agatorek 19:40, 27 lip 2021

Wiaan napisał(a)
Pamiątki z wakacji w Czarnogórze polecam gorąco
]

Ależ tam pięknie

Pewnie szkoda było wracać
Wiaan 08:46, 28 lip 2021

Jagodaa napisał(a)
Nie martw się, u mnie po oprysku z lepinoksu padało po 2h i od wczoraj obserwuje stopniowe "ograniczanie populacji". Będzie dobrze.

Dwa tygodnie temu pryskałam Xentari i jest ok, ale mam kilka egzemplarzy gdzie zrobiłam to niezbyt dokładnie i tam się pojawiło na nowo, prysnęłam zatem polysectem i oglądam, ale lepinox zamówiłam. Nawet mój mikro żywopłot przy różach zaatakowały zołzy Tak za dwa tygodnie planuję podciąć i opryskać nawozem w takiej rozpuszczalnej tabletce specjalnie do bukszpanu, tak rehabilitowałam swoje okazy z pozytywnym skutkiem. Mam takie duże kule, które łapały grzyba od nawadniania i po zabiegu są znowu ładnie zielone
Wiaan 08:56, 28 lip 2021

Martka napisał(a)
Fotki bajeczne, super, że w takim pięknym miejscu mogłaś wypoczywać!

Marta zresetowałam się na maxa, teraz rzeczywistość muszę nadgonić Twój wątek
Wiaan 08:58, 28 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Ależ tam pięknie

Pewnie szkoda było wracać

Hej, to prawda mogłabym odpoczywać tam w nieskończoność
Wiaan 09:00, 28 lip 2021

Mirella, zapomniałam dodać właśnie płynu czy mydła ogrodniczego do oprysku, jak bedę powtarzać zabieg to będę już pamiętać Stipy u mnie jeszcze nie powiązane, dziś to zrobię i uczeszę
Wiaan 10:32, 28 lip 2021

Różanka aktualnie wygląda smutno, gwiazdorzy teraz hortensja na pniu i dobrze, że tam ją przesadziłam stipy zdominowały całość i czekają na wiązanie i czesanie
zasłoniły całkowicie Artemis Szałwia zjedzona przez jakieś robale, czeka na odbicie.

Muszę tam zrobić modyfikację: zmniejszyć ilość stipy, dosadzić różę Novalis i Munstead Wood i którąś z polecenia Mirelli. Dodatkowo rozważam gdzieś w drugim piętrze szałwię caradonnę, ale jeszcze nie wiem, może kocimiętkę. Tak sobie myślę, że przydałyby się jakieś rośliny ozdobne z liści i tu myślę o żurawce grape soda, mam ja na innej rabacie i ładnie wygląda, jak kwitnie także mi się podoba, ma ciemnoróżowe liście, będę kombinować

MiluniaB 15:34, 28 lip 2021

No no muszę napisać, że różanka prezentuje się zacnie. Twoje stipy w porównaniu do moich cudownie wyglądają - Twoje sterczą, a moje leżały. Nie wiem czy jest sens Twoje wiązać? Jeżeli chodzi o dosadzenie kocimiętki to ja mam z nią niezbyt wspomnienia. Nigdy nie trafiłam na ładną odmianę, a kilka ich miałam - zawsze się pokładała i nie wyglądała ładnie pomiędzy różami. Szałwia tak - Wiola ma ładną sterczącą - niestety nie pamiętam odmiany. Jak tylko znajdę miejsce to kopiuję od Ciebie różę Munstead Wood.
Martka 15:40, 28 lip 2021

Caradonna u Wioli. Munstead Wood jest przecudna… Twoja różanka również
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies