Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Jagodaa 20:39, 30 lip 2021

Może buk kolumnowy? Bordowy lub złoty?
Jagodaa 20:49, 30 lip 2021

W typie trzmielin mógłby być też miłorząb szczepiony. Ja zawsze chciałam mieć Marikena.
MiluniaB 00:04, 31 lip 2021

Prośba - następnym razem zaznacz miejsce na czerwono Wpatrywałam się i linii nie widziałam - wiesz ja już słabo widzę, a okularów zapomniałam

Hmmmmm no nie wiem co by tam posadzić Jagody pomysł fajny - Markien jest ok, ale czy tam będzie pasował?
Może lepiej ładna wielopniowa świdośliwa? Jakoś bardziej by mi pasowała.

Coraz trudniej u Ciebie mi coś doradzić, bo masz tak ładnie, żeby tego nie zburzyć jakimś wstawionym czymś tak od czapy

Może coś takiego - inspiracje z projektu i wykonania ogrodu przez Szefową Danusię

Wiaan 10:49, 31 lip 2021

Dziewczyny wszystkie pomysly macie ciekawe czyli bardziej idziecie w drzewko, można przemycić chciejstwa, zarówno buk jak i swidosliwa wielopniowa mi się marzy a miejsca coraz mniej. Mariken też mi się podoba, nie wiem tylko czy akurat tutaj, poczytam o nim dokładnie. Na tej rabacie jest zielono limonkowo latem, a wiosną jest kolorowo
Wstawiam to miejsce z bliska, a zrobię jeszce panoramiczne

Jagodaa 10:59, 31 lip 2021

A jakie wymiary ma to wolne miejsce? Bo jednak śś, żeby ładnie ja wyeksponować potrzebuje trochę miejsca, a blisko są hortensje, które są dość wysokie i masywne.
Wiaan 10:59, 31 lip 2021

Dosadziłam lawendę pod hortensjami, nie wiem czy da radę w korze, zobaczymy, ma za to słońce przez cały dzień, były takie puste miejsca W tym roku rozplenica hameln gold bardzo ładnie wygląda, nie mogę doczekać się jej kwitnienia.

Na razie mała lawenda to słabo ją widać

Wiaan 21:10, 31 lip 2021

Jagodaa napisał(a)
A jakie wymiary ma to wolne miejsce? Bo jednak śś, żeby ładnie ja wyeksponować potrzebuje trochę miejsca, a blisko są hortensje, które są dość wysokie i masywne.

Jagoda to miejsce ma 2.80 długości i 2m głębokości. Od środka tuji jest 1.50
Jest trochę miejsca do przewieszania się na prawo bo tam gdzie hortensje to faktycznie gęsto. U Ciebie jest piękna świdośliwa, jak dużo miejsca zajmuje?
Jagodaa 21:57, 31 lip 2021

Moja świdośliwa aktualnie ma ok 2m szerokości, na pewno jeszcze będzie obszerniejsza, bo koronę dopiero zaczynam formować i drzewko zbiera się pierwszy sezon po pobycie w donicy.
Joann 02:21, 01 sie 2021

A może coś kolumnowego? Buk Dawyck Purple np.
MiluniaB 15:15, 02 sie 2021

I co Pani wymyśliła? Ja jestem za świdośliwą