Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 19:08, 07 lut 2013

Tess napisał(a)

karbid, świece dymne, pułapki, jakieś urządzenia wybuchowe...co my nie stosowaliśmy!!
A krecik i tak się z nas śmieje Może nas lubi??
a karbid wchodzi w reakcję z wodą i trza uważać...u nas już nie raz się dymiło

To dokładnie tak jak mój. Im bardziej mu dokuczam, tym bardziej się uaktywnia....
Bociuś, nie podnosimy Cię na duchu, co?

Twoje roślinki ładnie sobie - jak dotąd - poradziły z zimą.

Tessi, radze sobie. To w sumie pozyteczne stworzenia, gdyby tylko nie niszczyly naszej pracy to zylibysmy sobie razem bezproblemowo Najciekawsze jest to, ze przez 6 lat nie wiedzielismy co to kret w ogrodzie

Jak na razie - odpukac - zima jest laskawa
bociek 19:10, 07 lut 2013

magdalenagren napisał(a)
Witaj Sasiadko!
w moim ogrodzie wędrują na pełen etat dwa kocurki i pies.
Jeden z kotów dorabia nawet sobie w ogrodzie - wyłapuje krety...
Tzn 2 lata temu latem wytępił wszytkie, a było ich ...10. Teraz już kreciki sie nie pojawiają u nas.

PS. Twój ogród to urocze miejsce. ja tez mam słabość do traw.

Witaj Magdus. To masz fajnie, ze Ci rozwiazaly problem Moj kocurro zlapal kilka kretow i nornic w zeszlym roku, mam nadzieje, ze i w tym podziala bo poki zimno to nie bardzo podoba mu sie wychodzenie na dwor

Dzieki bardzo za mile slowa
bociek 19:12, 07 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
A moze one tak grasują bo w ziemi jest dużo pedraków np chrabaszcza majowego? I może to w ostatecznym rachunku na dobre Twojej działce wyjdzie? Pozdrawiam Kasiu.

Bozenko, na pewno cos jest na rzeczy. Musi miec u nas dobrze zaopatrzona stolowke. Dopoki nie ruszylam z pracami w ogrodzie nie panikuje zbytnio Pozdrawiam serdecznie
bociek 19:13, 07 lut 2013

baraga1904 napisał(a)

A moze one tak grasują bo w ziemi jest dużo pedraków np chrabaszcza majowego? I może to w ostatecznym rachunku na dobre Twojej działce wyjdzie? Pozdrawiam Kasiu.

...dokładnie tak jest...ich przysmaki to pędraki...mam u siebie tyle kretowisk że nie da sie przeliczyc, zreszta co dzień są nowe...wiem że pod trawka multum chrabąszczy..to cały łancuch pokarmowy...

To ja im zycze smacznego - opuchlaczki na deserek moga wsuwac, ale w marcu wolalabym, zeby sie wyprowadzily
bociek 19:15, 07 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

...dokładnie tak jest...ich przysmaki to pędraki...mam u siebie tyle kretowisk że nie da sie przeliczyc, zreszta co dzień są nowe...wiem że pod trawka multum chrabąszczy..to cały łancuch pokarmowy...

Od momentu jak mi pedraki chrabąszczy zjadły korzenie połowy trawnika i mogłam trawę zwinąc jak dywan i wyrzucic przestałam walczyc z kretem. Trochę nabroi ale chyba i tak zysk jest po mojej stronie , a krety rozrabiają coraz mniej z roku na rok.

Bozenko, a u nas odwrotnie, szesc lat nie wiedzielismy co to kret, potem zaczely sie pojawiac, a w zeszlym roku bylo apogeum. Teraz i tak nie ma wielkiego problemu. Moze akurat teraz takie lata byly dla nich "bogate"
bociek 19:16, 07 lut 2013

baraga1904 napisał(a)

Ozesz....ladnie pan Kret tu sobie poimprezowal...

I nie posprzatal po imprezce

...liczysz że masz jednego? ja mam cały klan...

Cos Ty, tak sobie mysle, ze pewnie cala rodzinka jest, a jak imprezke zrobili to troche gosci wpadlo. Od kilku dni nowych kopcow nie odnotowalam
baraga1904 19:20, 07 lut 2013

...u mnie nowe są - ciągle mają All inclusive.. na to wygląda...chyba kota kupię...albo pożyczę...
Mala_Mi 19:20, 07 lut 2013

Kocur na dietę i niech łapie krety... jak widać potrafi jak chce
Ale co się dziwić kotu... mi też by się nie chciało na taki ziąb latać za jedzonkiem po polu
bociek 19:20, 07 lut 2013

Poza tym nic sie nie dzieje oprocz tego, ze pada snieg. I dobrze, bo ma byc mroz.
Podoba mi sie ta zima. Taka wlasnie powinna zima byc
W sobote zakladam nowa stolowke.

Kupilam gotowa karme, z orzeszkami, slonecznikiem, pokruszona kukurydza i jakimis ziarnami roznymi. Sloneczki i orzeszki zjedzone, reszta wyrzucona precz z karmnika Musze to zebrac, bo nie wiem co mi wyrosnie na wiosne Sloninka tez wziecia wielkiego nie ma

I doszlam do wniosku, ze szkoda pieniedzy, lepiej kupic to co lubia i zjedza.
Jak zaistaluje nowa zastawe to zaprezentuje zdjecia

Lece na kominy
Magda70 20:14, 07 lut 2013

bociek napisał(a)

Carex...najfajniej teraz wygląda

Bociuś słoneczko ty moje

To prawda, ale zadna trawka tak nie szumi jak hakone Ze ja??? Sloneczko??? O mamo

Krety to normalnie potrafia obudzic w czlowieku bestie,

Tak mi się tylko wyrwało