Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

an_tre 19:27, 02 mar 2013

bociek napisał(a)
Dzisiaj byla cudowna pogoda, wiec ruszylam do boju.

Wyciagnelam szpadel, grabie, sekator i zaczelo sie

Najpierw usunelam slady kociej dzialalnosci zimowej, nastepnie wzielam sie za kopce kretow, slow brak jaki sajgon, ale kopce byly zmrozone i pieknie przenosilam je w calosci Potem zagrabilam pozostalosci po kopcach i rozrzucilam resztki sniegu po trawniku i rabatach Po co ma sie topic na kostce jak moze podlac roslinki

Zdjelam agro i przycielam klona, podcielam clematisy od frontu i przeszlam na tyly. Tamze powtorka z kreciej rozrywki
Ponadto obcielam miskanta Morning Light, Hakone, przycielam deczko trzmieliny, poprzycinalam horti, usunelam pozostalosci kosaccow, obcielam trzcinniki, molinie, proso.

Zdjelam tez agro z roz przed drzwiami

Do zrobienia zostalo grubsze przycinanie krzewow, drzew i traw, wertykulacja trawnika, pierwsze opryski, przyciecie zurawek.

A teraz ponawiam apel o zabezpieczenie Waszych zwierzakow, poniewaz sa juz pierwsze kleszcze - futro dzisiaj przynioslo jednego.

Ponadto smiem doniesc, ze ruszyla wegetacja:
trzcinniki maja juz wypuszczaja mlode pedy, proso gwaltownie odbija, krokusy i tulipanki juz dosyc spore, horti pokazuja mini paczki, na rozach tez juz cosik widac.

OGLASZAM WIEC, ZE WIOSNA JUZ JEST Tylko troszeczke zaspana, dobrze sie nie obudzila.

Jutro moze jakies fotki, bo na razie rak i kregoslupa nie czuje.
o kurcze
Kasiu jak ty pracowita jesteś namachałaś już wiosennej roboty, że ho ho wobec takiej sytuacji nie pozostaje nic innego jak : pozdrawiam wiosennie BOĆKU
Lece na kominki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 19:31, 02 mar 2013

Kasiu, odczytałam napis na transparencie...wiosna jest!!
hura!
ale się napracowałaś ty też juz trawki ciachasz, może i ja te najbrzydsze wytnę, bo denerwują mnie;
jutro idę w ogród i znikam, ale będę szczęśliwa
dzięki za ostrzeżenie o kleszczach
anula_wn 19:33, 02 mar 2013

Bociek, ja nie nadrobię, nie ma szans....
ale przyszłam powiedzieć, ze fotka (avatar) super ! u Dany wylukałam
buziaki !
Kindzia 19:39, 02 mar 2013

Trawki już? To znaczy za tydzień już się brać za nie?
Bogdzia 19:44, 02 mar 2013

O to się napracowałaś , a ja na razie lajtowo , hustawke też musiałam zaliczyc ale troche popracowałam też. Pozdrówka.
Gosiniak 19:44, 02 mar 2013

Sporo zrobiłaś, a wiosna faktycznie już jest, u mnie pierwszy krokus zakwitł i słonko cały dzień świeciło
Kasiek 20:12, 02 mar 2013

Jak sobie poczytam co Wy juz w ogrodkach wyrabiacie,to sie zastanawiam kiedy i u mnie sie zacznie.Fakt ze u mnie ogrodek maly i niewiele jeszcze w nim pracy ,ale juz by sie tak chcialo wyjsc i cos sobie ciachnac A u mnie jak snieg byl,tak jest i nawet mu do glowy nie przyjdzie ,ze juz czas na niego
Matka 22:06, 02 mar 2013

Bociek, cudny bociek
Tess 22:13, 02 mar 2013

O, Bociek też urobiony po łokcie

I po co było się tak do tej wiosny spieszyć?
Plecy bolą, nogi bolą, ręce bolą...

Kondzio 22:18, 02 mar 2013

Tess napisał(a)
O, Bociek też urobiony po łokcie

I po co było się tak do tej wiosny spieszyć?
Plecy bolą, nogi bolą, ręce bolą...

hi hi hi nie tylko ciebie hi hi hi