Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 17:25, 02 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Kasiu pozdrawiam i cieszy mnie ten bocian

Irenko, sciskam wiosennie
bociek 17:26, 02 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

A mnie wcale nie cieszy , lata w tę i spowrotem i nie można go ustrzelić!!! Fotą!!!

No fiesz, foch
bociek 17:26, 02 mar 2013

gusiarz napisał(a)
BoćKasiu - a mi się dzisiaj w nocy wieeelkie stado bocianów śniło... leciały dostojnie i nisko. Wspaniały sen

Mąż się jednak za głowę złapał jak to usłyszał

Uuuuuuups, ja na Twoim miejscu to zaczelabym sie mocno pilnowac
bociek 17:27, 02 mar 2013

Tess napisał(a)

Ech, te emy

Asekuranci
bociek 17:38, 02 mar 2013

Dzisiaj byla cudowna pogoda, wiec ruszylam do boju.

Wyciagnelam szpadel, grabie, sekator i zaczelo sie

Najpierw usunelam slady kociej dzialalnosci zimowej, nastepnie wzielam sie za kopce kretow, slow brak jaki sajgon, ale kopce byly zmrozone i pieknie przenosilam je w calosci Potem zagrabilam pozostalosci po kopcach i rozrzucilam resztki sniegu po trawniku i rabatach Po co ma sie topic na kostce jak moze podlac roslinki

Zdjelam agro i przycielam klona, podcielam clematisy od frontu i przeszlam na tyly. Tamze powtorka z kreciej rozrywki
Ponadto obcielam miskanta Morning Light, Hakone, przycielam deczko trzmieliny, poprzycinalam horti, usunelam pozostalosci kosaccow, obcielam trzcinniki, molinie, proso.

Zdjelam tez agro z roz przed drzwiami

Do zrobienia zostalo grubsze przycinanie krzewow, drzew i traw, wertykulacja trawnika, pierwsze opryski, przyciecie zurawek.

A teraz ponawiam apel o zabezpieczenie Waszych zwierzakow, poniewaz sa juz pierwsze kleszcze - futro dzisiaj przynioslo jednego.

Ponadto smiem doniesc, ze ruszyla wegetacja:
trzcinniki maja juz wypuszczaja mlode pedy, proso gwaltownie odbija, krokusy i tulipanki juz dosyc spore, horti pokazuja mini paczki, na rozach tez juz cosik widac.

OGLASZAM WIEC, ZE WIOSNA JUZ JEST Tylko troszeczke zaspana, dobrze sie nie obudzila.

Jutro moze jakies fotki, bo na razie rak i kregoslupa nie czuje.

Lece na kominki
Madzenka 17:54, 02 mar 2013

Poszalałaś w ogrodzie, jutro będą fotki huuura!
bociek 18:04, 02 mar 2013

Beda, beda

Kurcze, zapomnialam dopisac, ze kosaccce maja juz mlode pedy i clematisy zapaczkowaly Normalnie szok
bociek 18:45, 02 mar 2013

a w ogole to ktos mi schowal mojego Bentleya Jutro beda poszukiwania, bo bez niego to..... lipa a nie robota. Pewnie sama go dobrze schowalam :/
Urszulla 18:48, 02 mar 2013

Boćku wspaniałe wiadomości wiosenne i ten awatarek do tego super pasuje
Szukaj Bentleya bo to Mercedes...jak możesz go zagubić
Mala_Mi 19:25, 02 mar 2013

Bociek - ja też się zdziwiłam jak ruszyła wegetacja.. jeszcze zimno jak diabli, a tu wegetacja jakby upały były.... tnę irysy syberyjskie (tak sie chyba nazywają), patrzę a tu w tych suchych nowe na 5 cm.. oczywiście zdążyłam pociąć... byliny wszytkie rwą sie d ożycia i kurde balansik nie mam jak ciać tego co jest do ścięcia to to zaczyna rosnąc, a ja nie wiem gdzie co mam A nawet ja kwiem, to tak gęsto ze i tak moja doopcia sie juz tam nie mieści... Dlatego w takim tempie cięłam ile zdążyłam, bo za tydzień to już nie wiem co ja zrobię.. Bo moim wejściu w rabaty straty będą większe niż po zeszłorocznej zimie...