Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 20:34, 22 kwi 2013

Evchen napisał(a)

A tak z czystej babskiej ciekawości zapytam, a co... A kocimiętka zamiast lawendy nie byłaby fajniejsza?... bo wyższa chyba jest, nie?

Chcesz mnie wykonczyc psychicznie????? Do mnie (a raczej do futra, bo to jego kumple) zlaza sie koty z trzech ulic, jak wsadze kocimietke to siem nie opendzem, bo futro bedzie organizowac imprezki non stop na kocimietce. Mowy nie ma!!!!
bociek 20:35, 22 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Jak już się uda , to wapno wyślę ,żeby zutylizować

Ela, zaczynam siem Ciebie bojac...
bociek 20:38, 22 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Bociuś ... Ja wiem ,że ten mój zapłon to jest prawdziwa katastrofa , ale czy Ty nie możesz jakoś ogólnie zatrabić ,że u Ciebie kabaret ??... No przecieź teraz jak to poczytałam o tym straszeniu żona z kanału ,zamykaniu inkszego w kanale i jeszcze o tym jak się pomaga kraść złodziejom własne auto to prawie ze śmiechu siem udusiłam

No przeciez to bylo tajne spotkanie Klubu Anonimowych Fariatek Artystek, w skrocie kafa To jak mialam trabic
bociek 20:38, 22 kwi 2013

ka1sia napisał(a)
U Bociusia jak zwykle wesoło, przyjemnie i jak pracowicie!!! Pozdrawiam

Ka1sia, to tylko pozory
bociek 20:47, 22 kwi 2013

Dziewczyny, dzieki za wszystkie pomyslu, ale.... roz u mnie nie bedzie. Postanowilam trzy lata temu i pozostane przy tej decyzji. Powod jest banalny, chwasty i pszczoly. U mnie chwasty sa wszedzie a pielenie w rozach nieraz konczylo sie ranami klutymi i szarpanymi. Poza tym rozom towarzysza mszyce, ktore trzeba opryskiwac, a ja chce miec pszczoly. Nie zebym nie lubila roz, przeciwnie bardzo lubie, ale u siebie w ogrodzie miec ich nie bede.

Dzisiaj dosadzilam jeszcze trzy bukszpany do zywplotu, troszeczke obnizylam nasyp pod lawenda i podsypalam jej szczodrze dolomitu (udalo mi sie kupic opakowanie 5 kg ). Potem polecialam z nawozem po hortensjach i podlalam caly ogrod. Tyle.
Jutro ruszam na tyly z kancikami, jak zdaze to zaczne pielic, bo juz sie pokazala maloszlachetna zielenina. I musze skonczyc nawozenie - zostaly mi iglaki, trawki, bukszpany i kolejowa.

Lece na szybki rekonesans do Was i zmykam
Magda70 21:08, 22 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Bociuś ... Ja wiem ,że ten mój zapłon to jest prawdziwa katastrofa , ale czy Ty nie możesz jakoś ogólnie zatrabić ,że u Ciebie kabaret ??... No przecieź teraz jak to poczytałam o tym straszeniu żona z kanału ,zamykaniu inkszego w kanale i jeszcze o tym jak się pomaga kraść złodziejom własne auto to prawie ze śmiechu siem udusiłam

Tak to jest jak się w wekend odpoczywa od ogrodowiska...traci się to co najlepsze!!
bociek 21:10, 22 kwi 2013

No ba Magda, jak siem tesciowa miewa???
ewa004 21:12, 22 kwi 2013

Bociuś a moje trawy jeszcze nie ruszają
nieszka 21:13, 22 kwi 2013

bociek napisał(a)

Na 99,99% trawy nie wymarzly

Już to wiem
Zagłębiłam się dziś w miskanty a tamie zieleniutkie przyrosty

Ale rozplenice to jeszcze chyba chwilę co?
bociek 21:16, 22 kwi 2013

ewa004 napisał(a)
Bociuś a moje trawy jeszcze nie ruszają

Ewus, rusza, nie panikuj. Nie ma powodu, zeby nie ruszyly. U mnie tez wiekszosc jeszcze spi, na niektorych tylko pojawily sie kielki. Np Malepartusy mam trzy a tylko jeden ruszyl, zebrinusow szesc, jeden ruszyl. Spoko, bedzie dobrze