Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

popcorn 19:29, 21 kwi 2013

Phantom dobry pomysł A roślinką przejściową co będzie?

pozdrawiam
bociek 19:32, 21 kwi 2013

Jeszcze nie wiem. Musze najpierw obsadzic tyly, zeby zobaczyc ile miejsca zostalo. Za dwa tygodnie bedzie gotowe
bociek 19:35, 21 kwi 2013

JulkAd napisał(a)
Boćku na bieżąco jestem. Poczytałam fantastico historyjki, pośmiałam się choć z opóxnieniem, ale najbardziej zachwyciły mnie Twoje bukszpaniki...napisz jakie one duże? i ile dawałaś za sztukę, bo nie wiem jaka cena jest dobra?....trawy Ci ruszyły? musze sprawdzić swoje.....i popieram Anię w sprawie phantoma, ja chcę posadzić taką u siebie ponoć się nie pokłada

Julita, maja jakies 25-30 cm Trawy powoli ruszaja Hortensji jest tyle, ze ciezko mi sie zdecydowac
JulkAd 19:50, 21 kwi 2013

Ja jeśli o hortensje chodzi to muszę się skompensować do minimum, phantoma mi Zbigniew polecił
JulkAd 19:50, 21 kwi 2013

Ja jeśli o hortensje chodzi to muszę się skompensować do niezbędnego minimum, phantoma mi Zbigniew polecił
GabiK 20:51, 21 kwi 2013

Phantoma mam, ale w zeszłym roku był malutki, zobaczymy jak w tym się będzie trzymał.

Co roku są nowe hortensje - czytałam gdzieś, że wyhodowali miniaturową odmianę Limki.

Moje trawy śpią zupełnie jeszcze, nawet śladu kiełków. Tzn. miskanty i rozplenica, bo carexy pięknie ze środka wypuszczają.
Madzenka 21:19, 21 kwi 2013

Bociuś ja horti nie doradzam, bo się nie znam
Ale do lawendy to by mi róźe pasowały a moze dopiero za nimi horti?

Moje miskanty budzą się powolutku
nieszka 21:21, 21 kwi 2013

Piękny zieleniutki masz ten żywpłocik bukszpanowy. Mój po zimie w słabej kondycji.
Boję się też o trawy bo nie zauważyłam żadnego znaku życia. No ale przecież nie mogłyby wymarznąć w taką zimę prawda??
ewa004 22:09, 21 kwi 2013

No no no widzę że prace ruszyły ślicznie
Evchen 09:44, 22 kwi 2013

No Bociek ruszył z klekotem do pracy! Piękny żywopłocik. Powiem Ci, że ja lawendę bym zostawiła, przycięła i za nią posadziła róże - np. Bonica (różową) i Limkę albo różę białą (np. Albę) a za nimi hortensję biało-różową.

Taki mi się oto plan zjawił nagle, więc się dzielę ale "co nagle to po diable". Chociaż są tacy, co twierdzą, że "pierwsze słowo do słownika, drugie do śmietnika"

Ślicznie będzie wyglądał przedogródeczek

Edytuję, bo doczytałam, że Madżenka też miała wizję z różami. Coś w tym żelaznym duecie musi być.... tzn., nie chodzi o żelazny duet Madżen i ja ale o żelazny duet lawenda i róża

A tak z czystej babskiej ciekawości zapytam, a co... A kocimiętka zamiast lawendy nie byłaby fajniejsza?... bo wyższa chyba jest, nie?