Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

TAR 20:35, 11 paź 2025

Aga energetyzujaco jest. Budowa powolutku tez do przodu. Kiedy dach?
ajka 20:44, 11 paź 2025

Aguś "we wstążki" jesteś najlepsza Uwielbiam twoje zawijasy. Czy na nowej działce też planujesz takowe? Mamusia cudowna kobitka.

Ile ty masz klonów palmowych? Przeżyły u ciebie wszystkie które sadziłaś?
Basieksp 21:15, 11 paź 2025

Aga piękna jesień, dużo kolorów Dużo czerwieni, energetycznie
Agatorek 21:18, 11 paź 2025

Tarciu, no teraz jest lekki przestój. Ekipa czeka na jakieś materiały (tu powinnam wstawić emotkę z przewracającymi oczami, brakuje mi takiej ).

Aniu, raczej na pewno zostanę przy zawijasach. Lepiej się z nimi czuję, niż przy kątach prostych. I uważam, że przy takim trochę „bałaganiarskim” stylu ogrodowym pasują.

Klonów palmowych mam trochę, nie liczyłam. Pewnie liczba zbliżona do kilkunastu (górna granica, bliżej 20). Ale nie wszystkie przeżyły. 5 umarło całkowicie. Kilka przemarzło w tym roku w maju i puściły później „od korzenia”. Jeden, który puścił od korzenia, został później zdewastowany przez Hadesa, więc dopiero na wiosnę będę wiedzieć, czy znów coś puści.

Ogólnie nie stawiam na nie w nowym ogrodzie, chcę wziąć stąd jednego, może dwa.

Na pewno też kupię sobie inne klony typu October Glory, Rubrum czy Brandywine. Wiem, to są drzewa, nie krzewy, ale też przepięknie się przebarwiają.
Agatorek 21:18, 11 paź 2025

Dziękuję Basiu
Marcin89 21:28, 11 paź 2025

Agatorek napisał(a)
Tarciu, no teraz jest lekki przestój. Ekipa czeka na jakieś materiały (tu powinnam wstawić emotkę z przewracającymi oczami, brakuje mi takiej ).

Aniu, raczej na pewno zostanę przy zawijasach. Lepiej się z nimi czuję, niż przy kątach prostych. I uważam, że przy takim trochę „bałaganiarskim” stylu ogrodowym pasują.

Klonów palmowych mam trochę, nie liczyłam. Pewnie liczba zbliżona do kilkunastu (górna granica, bliżej 20). Ale nie wszystkie przeżyły. 5 umarło całkowicie. Kilka przemarzło w tym roku w maju i puściły później „od korzenia”. Jeden, który puścił od korzenia, został później zdewastowany przez Hadesa, więc dopiero na wiosnę będę wiedzieć, czy znów coś puści.

Ogólnie nie stawiam na nie w nowym ogrodzie, chcę wziąć stąd jednego, może dwa.

Na pewno też kupię sobie inne klony typu October Glory, Rubrum czy Brandywine. Wiem, to są drzewa, nie krzewy, ale też przepięknie się przebarwiają.
O tak, October Glory to duuużo drzewo. W piątek widziałem dwa czerwone, świecące okazy za jakieś 7 stówek sztuka
Agatorek 21:51, 11 paź 2025

One szybko rosną , nie warto przepłacać
Kordina 23:07, 11 paź 2025

Agatorek napisał(a)
... ...

Aga, jakie ładne wybarwienia
Margo2 23:35, 11 paź 2025

Chcesz jeszcze więcej drzew? (i tu mi brakuje wytrzeszczu oczu )
Wydaje mi się, że już masz dosyć drzew na działce. Całkiem chcesz pozbawić się słońca?
Kolory na starej działce masz zarąbiste.
Mi brakuje tych czerwieni u siebie.
Mam za dużo cienia
Agatorek 09:12, 12 paź 2025

Dziękuję Bożenko

Gosia, no kilka drzew zmieszczę jeszcze . Chyba. Może posadzę je wzdłuż boku, gdzie sąsiad posadził swój żywopłot .