Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 20:56, 01 cze 2021

Kasiu, to jesteśmy obie

Zuza, mi też się widzą głogi. Z jednej strony nie są polecane ze względu na choroby, ale z drugiej... no chcę jeszcze
Martka 21:00, 01 cze 2021

Klon wygląda mi na Dissectum garnet. Ale to coś, czego nie wiesz, co to jest, też mi się podoba i też nie wiem
Monia81 21:08, 01 cze 2021

Modelka ładniutka magnolii jestem ciekawa bardzo, Widziałam ją już w ogrodniczych, ale nie widziałam kwitnącej, więc będę u Ciebie ją podziwiać klonów u Ciebie przybywa zaklonujesz się
Kaha565 21:50, 01 cze 2021

Tak glog super i piwonia! Za rok przywożę duży krzak od mamy! Ma ich pełno na działce
sylwia_slomc... 22:36, 01 cze 2021

Głogi te różowe kocham, ale jeden miałam i nam zdechł nagle po kilku sezonach Teraz mam, ale nie wiem jeszcze jaki bo z siewki i kolejną siewkę w doniczce, skąd się wzięła nie wiem bo w okolicy głogów nie ma, chyba ptaki w doopce przeniosły nasionko
Magleska 22:43, 01 cze 2021

Aga
śliczny głóg ....
a dziś najpiękniejsza puchata kulka rośnie jak na drożdżach -za chwilkę będzie wielka

wpadłam zobaczyć nowego klona
Agatorek 00:26, 02 cze 2021

Martka, mi też klon wyglada na garneta. Kupiłam kiedyś, może miał metkę, ale nie zwróciłam na to uwagi

Monia, muszę w końcu kupić tez jakieś „prawdziwe” drzewa . Klony mi nie zrobią dużo cienia. Mam kupione dwa buki, glediczję, wiąza, ale to jeszcze młodziaki (oprócz tego ostatniego).

Kasiu, tą piwonię właśnie dostałam od mamy. Ma piękny ciemnobordowy kolor . Od rodziców to już wywiozłam tyle doniczek, ze nie sposób zliczyć .

Sylwia, szkoda Waszego głoga. One naprawdę są zachwycające. Może ta siewka tez będzie różowa

Madzia, puchata kulka to rozrabiaka . Uwielbia ciągnąć Brutusa za sierść . Zeus już przed nią ucieka .
Zdjęcia klonika jutro będą, tzn dziś .

Jak przyjechał, to już byłam po tyrce i nie miałam siły jeszcze iść się ogarnąć i po telefon, czy aparat. Ale tyrka zakończona sukcesem. Ostatni odcinek kostki wydłubany z chwastów. Kilkadziesiąt metrów długości. Wydłubywałam chwasty między kostką a krawężnikiem plus „pas” między krawężnikiem a ogrodzeniem, który mamy wyłożony kamieniami. Tam to się dopiero działo . Trawa różnego rodzaju, skrzyp, pokrzywa, jakieś przylegające coś, osty, różne inne i jedna SOSENKA . Oczywiście tą ostatnią zostawiłam, muszę ją gdzieś przenieść.
Jutro zmiana działań, muszę posadzić kilka roślinek .
A do dłubania został mi „tylko” taras.
Roocika 08:55, 02 cze 2021

Głogi też mi się podobają, ja się nimi zachwycam jak jadę do pracy, bo akurat rosną a tak się zachwycam też zwykłymi białymi Teraz ładnie kwitną.

Wydłubywanie chwastów z kostki... brr, nie wiem czy w tym sezonie uda mi się do tego dotrzeć. Mam to na końcu listy
Agatorek 09:47, 02 cze 2021

Asia, też bym tego nie robiła, ale to już po prostu wyglądało fatalnie . Na kostce jeszcze by uszło, ale na tym pasie z kamieniami za chwilę musiałabym działać chyba maczetą.

Judith 10:29, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Asia, też bym tego nie robiła, ale to już po prostu wyglądało fatalnie . Na kostce jeszcze by uszło, ale na tym pasie z kamieniami za chwilę musiałabym działać chyba maczetą.

Se człowiek narobi problemu... Ja tez mam kamienie przy kostce w jednym miejscu. Wprawdzie są wysypane na szmacie wiec busz w nich nie rośnie, ale wiecznie coś jest. W tym roku zapadła decyzja o wywaleniu ich.