Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 23:57, 31 maj 2021

Głóg, magnolia i Venus dziękują
sarenka 07:12, 01 cze 2021

Agnieszka,jakiego klona kupiłaś??
inka74 07:23, 01 cze 2021

Magnolia Blue Opal jest niezwykła. Zawsze się nad nią zatrzymuję w ogrodniczym i zastanawiam czy by jej gdzieś nie wcisnąć. Zdrowy rozsądek nakazuje tego nie robić pooglądam u ciebie.
Ania111 07:32, 01 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Rodki na razie czekają, kupię siarkę i powoli przygotuję im glebę. I będę pamiętać o rozluźnieniu korzeni
Ale to i tak trzeba czekać aż przekwitną?

Posadziłam dziś rozchodniki (okazało się, ze było 17 doniczek) i bergenie (3 duże donice).

Kilka fotek z dziś
Uwielbiam tego judaszowca

Tego głoga też
(Pod bramą widać pieski , eM właśnie wyjeżdżał, odprowadzały go )

Perukowiec, hosty i inne

Orlik

I magnolia Blue Opal

Aga ,

Jak ładnie już głóg kwitnie ,
perukowiec i hosty w parze ,
super połączenie
i ten orlik
a modelka - no cudna
Martka 15:12, 01 cze 2021

Judaszowiec bardzo mi się u Ciebie podoba, orlik gigant również.

W kwestii kolejności prac przy zakładaniu ogrodu, zgadzam się z Judith. Jest pewien algorytm, ale rzeczywistość jest przecież dużo bardziej skomplikowana i okoliczności, nasze preferencje, wszystko powoduje, że każdy ma swój sposób na urządzanie ogrodu. Gdybym kilka lat temu oddała plany w ręce fachowców, to drzewa pewnie byłyby dorodne, rośliny już kobylaste, koncepcja mega-spójna, ale nie miałabym tej frajdy, którą mam teraz i to nie byłby ogród, którego chcę, tylko taki którego chciał projektant. Z mnóstwem żurawek i berberysów. Które nie są teraz tym, co najbardziej lubię. Zgadzam się z Tobą w tej kwestii, że planowanie na żywo, kiedy już masz przecież znaczącą wiedzę na temat roślin i duże doświadczenie, (i forum ) ma nie tylko swój urok, ale także sens. Szczególnie, kiedy masz dużo przestrzeni. Danusi i Witka ogród z pewnością nie był zaplanowany na 100% od samego początku. Powstaje etapami i wciąż rodzą się nowe pomysły, dochodzą inspiracje. I taka wolność od projektu, spontaniczność też może przemienić kawałek trawnika w kolejną piękną rabatę

Agatorek 18:02, 01 cze 2021

Magda, zależy o którego pytasz .
Klonów u mnie sporo. Dziś np. przyjechał Seiyru, fotki będą jutro

Iwonka, za chwilę wrzucę fotki tej magnolii. Jest bardzo nietypowa i ma swój nieoczywisty urok.
Ze zdrowym rozsądkiem pożegnałam się na jakiś czas

Aniu, dziękuję za miłe słowa. Zaraz wrzucę kolejne fotki głogu

Marta, dziękuję za te słowa.
Żałuję w zasadzie tylko jednego, że nie zabrałam się wcześniej za sadzenie drzew. Ale nic to, lepiej teraz niż jeszcze później.
Agatorek 18:03, 01 cze 2021

Dalej spamuję głogiem

Klon (chyba garnet) w tym roku jest bardzo gesty

Nie wiem co to, ale podoba mi się

Agatorek 18:05, 01 cze 2021

Piwonie tuż tuż

I magnolia Blue opal w całości

Iryski
Kasya 18:16, 01 cze 2021

Ja tez nie wiem co to jest co ty nie wiesz
antracyt 19:09, 01 cze 2021

Bardzo dorodny ten Twój głóg, widzi mi się