Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Kasya 18:24, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)
No to lecimy z klonem

Pan Seiryu

A żeby samotnie nie jechał, to załatwiłam mu towarzystwo Pani Brzozy (karłowatej, na pniu, ale za to z bujną czupryną)

Widzę ze miałaś bardzo miły dzień
Anda 18:37, 02 cze 2021

Bardzo fajne zakupy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 18:37, 02 cze 2021

Kasya napisał(a)

Widzę ze miałaś bardzo miły dzień

Klonik z brzozą przyjechali kurierem .
A i tak w sumie miałam dziś miły dzień, bo był to dzień bez dłubania w kostce . Posadziłam kilka maleństw na rabacie przed bramą i przed domem.
Kiedy to wszystko urośnie?
Zdjęć brak, bo wszystko jeszcze nieskończone.
I jeszcze musiałam dać tymczasowo wokół hortensji little lime drewniane mini plotki, bo ostatnio szkodnik (jeszcze nie wiem który) połamał mi dwie gałązki. Nie dość, ze te hortensje będą „little”, to jeszcze mają mieć po jednej gałązce? .
I jeszcze Venusek odgryzł kilka gałązek jednego berberysa. Tej to nic nie przeszkadza, że to kłujące ...
muszę pomyśleć tam nad tymczasowym ogrodzeniem tych rabatek, zanim rośliny nie urosną, a Venus nie zmądrzeje.
Agatorek 18:39, 02 cze 2021

Anda napisał(a)
Bardzo fajne zakupy

Dzięki
Jutro przyjeżdżają do nas moi rodzice. Mama, jak zobaczy tą moją „szkółkę”, to nie wiem, czy czegoś nie będę musiała oddać
Kasya 18:44, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Klonik z brzozą przyjechali kurierem .
A i tak w sumie miałam dziś miły dzień, bo był to dzień bez dłubania w kostce . Posadziłam kilka maleństw na rabacie przed bramą i przed domem.
Kiedy to wszystko urośnie?
Zdjęć brak, bo wszystko jeszcze nieskończone.
I jeszcze musiałam dać tymczasowo wokół hortensji little lime drewniane mini plotki, bo ostatnio szkodnik (jeszcze nie wiem który) połamał mi dwie gałązki. Nie dość, ze te hortensje będą „little”, to jeszcze mają mieć po jednej gałązce? .
I jeszcze Venusek odgryzł kilka gałązek jednego berberysa. Tej to nic nie przeszkadza, że to kłujące ...
muszę pomyśleć tam nad tymczasowym ogrodzeniem tych rabatek, zanim rośliny nie urosną, a Venus nie zmądrzeje.

Kupowałam w juli kompostowniki z siatki powleczone
Kazdy bok cielam cęgami na pół i z 1 kompostownika miałam 8 płotków
Agatorek 18:47, 02 cze 2021

Muszę się za czymś takim rozejrzeć.
Myślałam nad jakąś siatką leśną (wbiję ze trzy metalowe pręty i rozciągnę na tym siatkę)
Judith 20:34, 02 cze 2021

Gdybys chciala mieć ładne, a dodatkowo niewidoczne płotki i do tego byłabyś skłonna wydać kasę to polecam metalowe zielone ażurowe panelowe. Oczywiście przy złożeniu, ze Twoje psy nie bedą chciały ich przeskakiwać czy taranować .
Ja mam takie przy jednej rabacie (daj znać - usunę). Nie widać ich właściwie wogóle. Moje maja 60 cm wysokości, ale są tez wyższe.

Roocika 20:49, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Pani Kalina się ugina pod ciężarem kwiatów

Pan judaszowiec się rozkręca

Pani kalina i pan judaszowiec super, reszta też nie gorsza
Judith 20:51, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Judith, u mnie te kamienie są na betonie i co z tego
Trochę piasku się nasypie, chwastom to wystarczy

No właśnie mówię, ze se człowiek kłopot robi. Jak ja tez sobie zrobiłam.
mrokasia 20:54, 02 cze 2021

Mam podobne płotki jak Judith. Zainstalowane w warzywniku, bo moje szczeniory lecąc do swojego punktu widokowego przy płocie skracały sobie drogę przez grządki. Ale moje psy są małe i takie delikatne, niskie płotki wystarczają.