Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Basieksp 22:42, 15 cze 2021

Kora dobry pomysł na chwasty i utrzyma wilgoć tylko czy paski nie będą ją rozkopywać biegając, u nas dawniej przy Dianie kora się nie sprawdziła, teraz nawet nie sypię, bo pewnie byłoby to samo, duże łapy robią swoje
MiluniaB 22:47, 15 cze 2021

Aga Ty masz tyle chęci do pracy ogrodowej idziesz jak burza. Traktorek ma co kosić

Zmienia się w Twoim ogrodzie ekspresowo - będzie cudnie
Agatorek 22:52, 15 cze 2021

Judith, najpierw i tak muszę wypielić. A później spróbuję wysypać korą. Bo Basia pisze, że u niej to nie zdało egzaminu.

Darcia, tylko ból (lekki) ręki. Zaczął się mniej więcej po 12 godzinach od szczepienia, pewnie jutro już minie. I nic więcej, całe szczęście.

Basiu, najbardziej „zagrożone” są rabaty przed domem, więc spróbuję posypać korą na innych .

Miluniu, mam nadzieję. A chęci to czasami mam większe, a czasami mniejsze do pracy .
Wiaan 23:04, 15 cze 2021

Agnieszka dzięki za fotki, zdrowe bukszpany, od razu bym do nich wystartowała z nożycami
Basieksp 23:18, 15 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Judith, najpierw i tak muszę wypielić. A później spróbuję wysypać korą. Bo Basia pisze, że u niej to nie zdało egzaminu.

Darcia, tylko ból (lekki) ręki. Zaczął się mniej więcej po 12 godzinach od szczepienia, pewnie jutro już minie. I nic więcej, całe szczęście.

Basiu, najbardziej „zagrożone” są rabaty przed domem, więc spróbuję posypać korą na innych .

Miluniu, mam nadzieję. A chęci to czasami mam większe, a czasami mniejsze do pracy .

Ty masz dużo większą przestrzeń, to może być zupełnie inaczej, ale też dużych łap trochę więcej
Milka 05:54, 16 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Judith, te rabatki pieliłam w niedzielę. Było po deszczu i szło błyskawicznie .
Teraz czekam, aż mi eM łaskawie ogrodzi te rabatki siatką, bo chciałabym tam dosadzić m.in. trawek (sporobolusy różnołuskowe) i trybułę leśną Ravenswing.

Rabata przy bramie mnie przeraża. Tam mam mnóstwo skrzypu...i innego „dobra”.

Kasiu, dziś nic tam nie robiłam. Zrobiłam sobie przerwę w pracach ogrodowych . Tylko podlałam doniczki.

Tylko podlewanie, to wcale nie mało, ja nie cierpię podlewania. U nas zakaz jest, bo burmistrz z wodociągami wojuje.
Tempo masz szybkie, ja o tej porze mam lenia i wolno mi idzie, ale coś kwitnie, gorzej lub lepiej, najgorzej ma trawnik.
Kawa 13:22, 16 cze 2021

Aga podziwiam i współczuję
najgorsza [praca do ściąganie darni

pięknie ci to wszystko idzie
malgol 13:46, 16 cze 2021

Idziesz jak burza. Jak robiliśmy rabatę rogalową to zdejmowaliśmy darń chyba z tydzień.Szacun
Agatorek 18:43, 16 cze 2021

Wiaan, faktycznie, można by już ostrzyc te bukszpany. Może zdążę przed sierpniem .

Basiu, zobaczę z tą korą. Najpierw i tak muszę wypielić te rabaty.

Irenko, u Ciebie wszystko cudne. Nawet jak coś jest nie zrobione, to i tak tego nie widać .

Dzięki Kamila .

Gosia, w sumie zrywanie darni nie jest złe. Wolę to, niż pielenie .

Agatorek 18:44, 16 cze 2021

Ta dam

Edit: tam, gdzie stoi przyczepka, z jej lewej strony, będzie ścieżka (łącząca się ze ścieżką, która idzie wokół oczka) prowadząca do altanki.