Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Gruszka_na_w... 13:58, 02 wrz 2022

Widok z góry na ogród zachwyca, ale do zdjęć detalu buzia też się śmieje. Bogactwo gatunków! Dziewczyny całkiem słusznie nabierają ochoty na wycieczkę.
Mam nadzieję, że serwis szybko upora się z wymianą szyby.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
DariaB 14:41, 02 wrz 2022

Miałam właśnie pisać, ze Twoje róże chyba kwitną bardziej obficie niż za pierwszym razem jak widać księżniczkom sprzyja słoneczna pogoda. Szpalerki hortensjowe zachwycają. Czytam o tych judaszowcach i tylko mogę sobie palcem pogrozić i upomnieć "kobieto, nie masz już na żadne drzewo miejsca"
Kordina 16:01, 02 wrz 2022

Judith napisał(a)

To i ja się wpraszam . I sądzę, że zainteresowanych będzie znacznie więcej, zatem może trzeba będzie autobus wynająć . A Ty pracuj nad wzorem biletów wstępu .

Kochana, jakie bilety wstępu?? Przecież już kiedyś była mowa, ze z własnym sprzętem i za pielenie wstęp
Agatorek 17:09, 02 wrz 2022

Judith, jasne, fajnie będzie się spotkać na żywo . Ale nie wiem, czy autobus to dobry pomysł , miejsca niby dużo i goście się rozproszą, ale żeby się nie pogubili .

Dzięki April . Ale wiesz, trzeba jakoś się przygotować, jak goście przyjeżdzają, przede wszystkim opielić wszystkie rabaty, skosić trawę, posprzątać otoczenie i takie tam. Teraz mnie nie drażnią takie drobiazgi, ale dla gości z Ogrodowiska trzeba się postarać. Teraz np mój taras wygląda koszmarnie, chwasty rosną między płytkami .
Mrokasia to w ogóle jest mistrzynią . Świetnie jej wyszedł ogród, ma wyjątkową lekkość w komponowaniu. Ja muszę się trochę nachodzić, żeby coś mi zaświtało .

Dziękuję Haniu . Jakbyś kiedyś przypadkiem była w okolicy, to także zapraszam .
Serwis milczy, czyli szyba jeszcze nie dotarła (dodam, że ma przyjechać z jakiegoś magazynu z Niemiec, więc chyba ktoś ją niesie na pieszo, że tyle czasu to trwa ).

Daria, akurat judaszowce to nie są jakieś duże docelowo drzewa, to raczej drzewka . Jakiś mały na pewno by się zmieścił .
Szpalerki dziękują

Bożenko, to tylko w przypadku, kiedy nie zdążę z pieleniem na czas odwiedzin .
Kasya 17:46, 02 wrz 2022

Szpalerek… szpaler aż po horyzont
Martka 23:10, 02 wrz 2022

Agatorek napisał(a)

Ojej, jak tu pięknie. Szpalerek rozchodnikowi, szpalerek różany, hortensjowy, rzeczki płyną kwieciem.
Rozchodnik świetnie tu na rabacie komponuje się z różami. To Matrona?
Aga, u Ciebie pod zegarem za rok!!! Super!

Agatorek 22:22, 03 wrz 2022

Kasiu, masz rację, to szpaler

Martuś, dziękuje . Ten rozchodnik to Hot chocolate. Jest niższy od Matrony, ale wg mnie bardziej przyciąga wzrok. Jeśli dam radę, to jutro zrobię zdjęcia z bliska obu.
Rumianka 23:53, 03 wrz 2022

Aguś, ogród Ci pięknieje w oczach, wszystko rozrasta się zgodnie z założeniami, a to cieszy najbardziej...ach te Twoje długaśne rabaty...cudnie się wszystko prezentuje. Miałaś dobrego pomysła...
ajka 18:24, 04 wrz 2022

Piękne te szpalery hortensji, rozchodników, w masie wszystko dużo piękniej wygląda.
Agatorek 20:15, 04 wrz 2022

Dziękuję Elisko .

Aniu, masz rację, w masie jest moc (szczególnie na dużym terenie ). Dzięki