Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

sylwia_slomc... 23:30, 01 wrz 2022

Agatorek napisał(a)
I szpalerek hortensjowy z jednej strony

I z drugiej

Takie mam miskanty memory, sadzone w tym roku, kupowane jako 3 źdźbła w doniczce C1

Za dwa trzy sezony będzie niesamowity spektakl, już jest wspaniale
Mirka 23:44, 01 wrz 2022

Agatorek napisał(a)
I szpalerek hortensjowy z jednej strony

Szpalerek już puszysty się zrobił .Agnieszka w przyszłym sezonie to dopiero będzie gęściutko
Kupiłaś Judaszowca nie boisz się że przemarznie?
W weekend miałam go już w ręku i nie kupiłam .
Magara 01:15, 02 wrz 2022

Należy Ci się wyjazd wakacyjny Tylko czy na pewno dasz radę opuścić ogród?
Agatorek 01:37, 02 wrz 2022

Sylwia, dzięki , mam nadzieję, że nie będę musiała bardzo przesadzać wtedy roślin

Mirka, szpalerek dziękuje .
O judaszowce się nie martwię, już mam kilka. Jeden „stary”, nie wiem jakiej odmiany, kupiony jako „judaszowiec kanadyjski”, sadzony kilka lat temu jako mały patyk, teraz ma ponad 2 metry wzdłuż i wszerz. Nie był okrywany, nie rośnie w jakimś bardzo zacisznym miejscu.
Drugi „Golden Falls”, z zeszłego roku, spokojnie przetrwał zimę. Razem z nim kupiłam carolinę sweetheart, niestety Venus ją drastycznie skróciła. Ale żyje i ma się dobrze, jest niskiego wzrostu (ułamany nisko przewodnik, robi za mały krzak). Tak samo skończył judaszowiec red Force .
W tym roku Venus podrosła i już nie gryzie roślin, więc kupiłam ponownie carolinę sweetheart i judaszowca merlot. Te będą robić za małe drzewka, a nie za krzaczki .

Daga, dam radę . Tylko nie wiem, czy później nadrobię pielenie .
April 08:51, 02 wrz 2022

Jestem na bieżąco, dałabym głowę że pisałam a teraz nie mogę znaleźć ostatniego posta. Och starość mnie już dopadła i wszystkie te zagraniczne choroby chyba...
No to teraz nadrabiam, podziwiam i niedowierzam że jeszcze zaczynasz kolejne rabaty. W głowie się nie mieści i już mnie plecy bolą od patrzenia.
Ja chyba w przyszłym roku dołączę do Martki i się wproszę na podziwianie na żywca.
Ileż róż ci jeszcze wspaniale kwitnie. Widać że warunki dla nich masz idealne
Agatorek 10:57, 02 wrz 2022

Aprilku, będzie mi bardzo miło, jak mnie odwiedzisz . W przyszłym sezonie będę miała bardziej ogarnięte (tak przypuszczam) . I nie będzie wstydu zapraszać gości .
Ta rabata, którą teraz robię, była w planach, mam jeszcze sporo doniczek (m.in wielkie bergenie), musze to gdzieś posadzić .

Niektóre róże kwitną bardziej obficie niż za pierwszym razem . Słońce im służy
Basieksp 11:03, 02 wrz 2022

Kwiatuszki masz piękne ale ja nie wiem, czy to będzie Twoja ostatnia rabata no może w tym sezonie
Agatorek 11:09, 02 wrz 2022

Basiu dziękuje . W tym sezonie na pewno ostatnia .
Jak ją skończę i będzie jeszcze czas, to zrobię jeszcze kanciki na tych rabatach, które ich nie miały przez cały sezon.
Judith 11:11, 02 wrz 2022

Agatorek napisał(a)
Aprilku, będzie mi bardzo miło, jak mnie odwiedzisz . W przyszłym sezonie będę miała bardziej ogarnięte (tak przypuszczam) . I nie będzie wstydu zapraszać gości .
Ta rabata, którą teraz robię, była w planach, mam jeszcze sporo doniczek (m.in wielkie bergenie), musze to gdzieś posadzić .

To i ja się wpraszam . I sądzę, że zainteresowanych będzie znacznie więcej, zatem może trzeba będzie autobus wynająć . A Ty pracuj nad wzorem biletów wstępu .
April 11:42, 02 wrz 2022

Agatorek napisał(a)

Ty nie masz się co wstydzić. W takim tempie takie efekty. Tytaniczna praca wykonana. Chyba jedynie Mrokasia w jeden sezon ogród stworzyła.