Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 21:57, 04 wrz 2022

Monika, pozazdrościłam m.in. Tobie szpalerków, to musiałam i u siebie gdzieś taki wcisnąć

Basiu, ona właściwie jest taką małą krówką. I jeszcze ma baaardzo długi język

Mirka, byłam, widziałam i się zachwyciłam ❤️
Wiesz, Ty też nie masz małego terenu, siły też masz . Ale szczerze, to dziś ledwo co się zwlokłam, a jutro jeszcze grabienie tej wyrwanej trawy mnie czeka, bo chcę trochę roślin tam jeszcze w tygodniu posadzić.
Tam już są 3 głogi, 4 klony shaina, na końcach rabaty 2 wiśnie jeddońskie (wszystko posadzone w zeszłym roku, klony na wiosnę). W zeszłym tygodniu posadziłam kilka hortensji annabelle (różowych i białych i „łososiowych”). Na obwódkę mam bergenie (od mamy, wielkie donice). Na pewno pójdą tam też judaszowce, które niedawno kupiłam i dwie róże Plaisanterie. Mam jeszcze 3 cisy.
Jak już to posadzę, to pewnie jeszcze miejsce mi zostanie i będę coś myśleć. Na pewno jakieś trawy, może dostanę kolejną wielką rozplenicę od mamy (jej już się nie mieszczą ). Ostatnią, którą od niej dostałam, podzieliłam na 4 i wyszły 4 bardzo duże.

Magara 23:59, 04 wrz 2022

Agatorek napisał(a)
Nowa rabatka wokół ronda.

Coś mi się kojarzy, że Ty na wakacje miałaś jechać a nie koleżanki ogrodowe nowymi rabatkami kłuć w oczy i wbijać w poczucie winy
Martka 07:21, 05 wrz 2022

Judaszowce cudne!!! Dzięki za porównanie rozchodników, oba mi się podobają. Hot zamówię!
Widoki coraz ciekawsze ……..
Agatorek 08:51, 05 wrz 2022

Daga, w sobotę lecę . Jeszcze mam kilka dni na prace ogrodowe. Pokażę może moje chwasty, to od razu będzie Wam lepiej .

Dzięki Martuś . Mi też hot bardziej się podoba .
Bee 09:54, 05 wrz 2022

Agatorek napisał(a)

Tu rośnie obok pnia z rozchodnikiem

Zdjęcie z wiosny

Aga, czy możesz mi podpowiedzieć skąd wziąść takie fajnie wydrążone pnie do sadzenia rojników? Pasowały by mi do macierzankowej...
DariaB 14:49, 05 wrz 2022

Bardzo fajny ten czekoladowy rozchodnik Aga niezmiennie podziwiam za siłę do założenia takiego ogrodu i do jego pielęgnacji. Nie kuś mnie tym judaszowcem bo mnie nie trzeba długo namawiać
Agatorek 18:57, 05 wrz 2022

Beatko, te pnie są z lasu obok moich rodziców.
U mnie też jest las, ale młody, tamten jest „stary”, wiele drzew jest powalonych i nie sprzątniętych. Najpierw mama szła na zwiady . A później wysyłała mojego tatę z bratem (z taczką lub sankami, zależy czy była zima, czy nie ).
Nie wiem, jak teraz to wygląda, bo wiesz, „chrust plus” .
Mama u siebie też ma kilka ciekawych okazów. Jeden z nich zauważyła na działce u pewnej pani i po prostu zapytała, czy może zabrać . Tamta się zgodziła, mama wzięła tatę, auto i przyczepkę, czekoladę i kawę w ramach „zapłaty” i pojechali.

Daria, już nic więcej nie napiszę o judaszowcach . Ale zobacz sobie jeszcze odmianę Eternal Flame . Moje nowe chciejstwo
Magara 23:48, 05 wrz 2022

Agatorek napisał(a)
Daga, w sobotę lecę . Jeszcze mam kilka dni na prace ogrodowe. Pokażę może moje chwasty, to od razu będzie Wam lepiej .

Eeeee, do soboty to zdążysz drugą fosę wykopać
Chwastów nie pokazuj

Przez te Wasze judaszowce dziś z pół godziny stałam w szkółce nad jednym taki, forest pansy. Miałby być towarzystwem dla wiśniośliwy i kiku shidare zakura w trójrzędzie. Jako ten w środku. Wiem, wiem, dziwny to szpaler, ale pomiędzy te dwie sztuki już rosnące muszę coś dosadzić. Niemniej jednak nie kupiłam i teraz żałuję trochę
Bee 08:39, 06 wrz 2022

Dzięki Aga, też pójdę na zwiady czyli na grzyby
antracyt 09:14, 06 wrz 2022

Byłam w niedzielę w lesie i ani jednego grzyba nie widziałam, nawet "trujaka". Sucho strasznie.