Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 19:04, 25 lut 2023

Judith napisał(a)

Nieporozumienie! .
Sądziłam, ze tekst o pracy dotyczy pracy zawodowej . Głodnemu chleb na myśli - z uwagi na pracę zawodową nie mam czasu w tygodniu na ogród, wiem, ze Ty pracujesz w nienormowanym czasie, dodałam 2 do 2 i wyszło mi 7

Hahaha, w sumie też stosuję „prawo melodii” do pracy zawodowej , oczywiście nie w takim zakresie. Często mam ściśle wyznaczone terminy, to wtedy pracuję bez patrzenia na to, czy mi się chce, czy nie

Ewa, na początku byłam sceptycznie nastawiona („po co mi to, mam przecież taczkę”), teraz jestem bardzo zadowolona .
Kupiłam też sobie (ale to już sama ) sekator Felco 2. Widzę dużą różnicę między nim, a moim dotychczasowym no name.
ewsyg 20:20, 25 lut 2023

Royality

ale ślicznotka
Gruszka_na_w... 21:34, 25 lut 2023

Agatorek napisał(a)

Martka, dostałam niedawno od eMa pewne urządzenie. Stwierdził, że mi się przyda. I miał rację. Nie jest to sprzęt typowo ogrodniczy, bo bardziej stosowany w budowlance , ale sprawdza się doskonale (zwłaszcza, że mam do pokonywania duże odległości).
Traktorek wiadomo, trzeba wyprowadzić z garażu, podjechać po przyczepkę, podpiąć ją, a póżniej wykonać te czynności w odwrotnej kolejności.
Dostałam tzw. wozidło budowlane, zwane też często miniwywrotką lub taczką spalinową (oprócz transportowania ziemi, ścinek ogrodowych, chwastów, roślin, wykorzystuję je też do wożenia drewna kominkowego, a także cięższych paczek z pod bramy ). Nie pamiętam w tej chwili modelu, ale jest firmy Lumag, z akumulatorem (ładuję nie częściej niż raz w miesiącu) i ma funkcję wywrotki. Pojemność kilku taczek, ładowność do 500 kg. Jestem baaaaardzo zadowolona z tego sprzętu

Właśnie sypie śnieg …

Ale sprytny ten pojazd. Szkoda tylko, że nie ma miejsca na przycupnięcie. Przy dłuższych trasach byłoby jak znalazł. Em trafił z prezentem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 21:39, 25 lut 2023

Agatorek napisał(a)
(...)
Dostałam tzw. wozidło budowlane, zwane też często miniwywrotką lub taczką spalinową (oprócz transportowania ziemi, ścinek ogrodowych, chwastów, roślin, wykorzystuję je też do wożenia drewna kominkowego, a także cięższych paczek z pod bramy ). Nie pamiętam w tej chwili modelu, ale jest firmy Lumag, z akumulatorem (ładuję nie częściej niż raz w miesiącu) i ma funkcję wywrotki. Pojemność kilku taczek, ładowność do 500 kg. Jestem baaaaardzo zadowolona z tego sprzętu

Ło! Agnieszko pokaż kiedyś jak dosiadasz tego ogrodowego rumaka
Przy Twoim areale to świetne rozwiązanie, powodzenia w ujeżdżaniu

Agatorek 21:58, 25 lut 2023

Ewa, bardzo lubię tą jabłonkę, może kupię jeszcze jeden egzemplarz

Haniu, a wiesz, że są modele z takim podestem? tylko oczywiście odpowiednio droższe. No i pewnie bym z tego spadła, znając moje szczęście .
Czasami eMowi się zdarzy „przebłysk” w temacie prezentów .

Dzięki Bożenko, następnym razem zrobię fotkę ( pewnie przy kolejnym wyjściu po drewno )
Magara 00:01, 26 lut 2023

Aga, bardzo Twój Małżonek ogarnięty w temacie prezentów - pochwała się należy
LIDKA 07:13, 26 lut 2023

Dobrze że masz te maszynę. Ja na swoim malutkim terenie czasem sie nachodze w te i nazat aż nogi bolą. A co dopiero u Ciebie.

Ja tam lubie dostawać prezenty. Zwłaszcza ogrodpwe.
Martka 10:39, 26 lut 2023

Wozidło jest genialne!!! i cudownie, że małżonek dba o potrzeby ogrodniczki, tak powinno być i tak lubimy!

Basieksp 10:50, 26 lut 2023

Fajnie, że mąż o Tobie pomyślał wozidło super sprawa na tak dużej powierzchni trudno było by wszystko ogarnąć
Gruszka_na_w... 14:14, 26 lut 2023

Posiadanie ogrodniczego hobby znacznie ułatwia dobór prezentu przez najbliższych. Zawsze znajdzie się coś, co uszczęśliwi ogrodniczkę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies