Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 14:19, 04 mar 2023

Zgadzam się .
Agatorek 15:18, 04 mar 2023

Przez chwilę było tak:

Już się stopiło, ale wieje zimny wiatr, brrr.

Wczoraj przyjechały doniczki:
8 kul o średnicy 80 cm, 4 kule o średnicy 38 cm i jeszcze dwie mniejsze (to już dostałam w gratisie ), średnica 30 cm i 22 cm. Wszystko na taras.

Wielkie kule

Najmniejszą rozpakowałam do zdjęcia
inka74 15:25, 04 mar 2023

Prześliczna ta ważka!!!!

Oczar Diane tak ma, frędzle zmieniają kolor. W ubiegłym roku miałam miks na jednej gałęzi - takie bardziej rdzawe i takie bardziej czerwone.

Aga, gdzie ty zamówiłaś przebiśniegi kopane z gruntu???? Moje z cebulek nie chcą kwitnąć. Ale doczytałam, że tak się może zdarzyć. A mi się marzą mini poletka przebiśniegowe... Pamiętam jak Danusia jeździła po całe poletko przebiśniegowe, ile tego wszystkiego było.
Kordina 15:53, 04 mar 2023

O jejku! Jakie donice bajeranckie, a z jakiego materiału są? Przy dzisiejszym wietrze, jak zwalił mi obelisk i nie wiem czy nie powyrywał klematisa spadając, to może być problem z kulaniem kul chyba że są ciężkie.
Agatorek 16:46, 04 mar 2023

Iwonka, na olx, z polecenia Karoli Daredevil. Zaraz Ci prześlę na priv namiar.
Ważka dziękuje

Bożenko, kule zrobione są (wytoczone ) z żywicy poliestrowej. Ciężkie nie są, ale mają wkłady na roślinę i można ewentualnie taką donicę obciążyć, jeśli miejsce, gdzie będzie stała, tego wymaga (u mnie wymaga ).
Alija 17:04, 04 mar 2023

Kula bardzo elegancka, cały zestaw pięknie będzie się prezentował na tarasie, a co będziesz w nich sadzić,
masz już jakiś plan?
Ja dzisiaj tylko wyszłam do ogrodu i po paru minutach wróciłam, chmury, wieje, zimno, brrrr....
Anda 17:16, 04 mar 2023

Piękna ta kula. Swietnie pasuje do kutych elementów u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 17:36, 04 mar 2023

Alicjo, w tych największych kulach planuję trawy, chyba to będą rozplenice Rubrum.
W mniejszych (tych o średnicy 38 cm) lobelie, może jakaś paproć (szukam takiej, która wytrzyma popołudniowe słońce), a co do reszty, to będę myśleć

Ewa, dzięki . Jak tylko zobaczyłam ten kolor (wzór), to wiedziałam że to jest to .
Ewik 19:20, 04 mar 2023

Wow, donice wypasione . Juz nawet nie pytam o namiary , coby nie kusiło
Agatorek 19:43, 04 mar 2023

Jakbyś się zdecydowała, daj znać . Są w różnych kolorach - jednolitych i dwie wersje dwukolorowe, złoto-czarne i srebrno- czarne.