Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Gruszka_na_w... 21:02, 18 kwi 2023

Agatorek napisał(a)
Dziś posadziłam kilka miodunek i innych sadzonek. Muszę trochę opróżnić stół przed czwartkiem, bo mama zapowiedziała dostawę . Akurat będą większym autem, więc trochę towaru przybędzie.

Jak ja lubię oglądać nowe dostawy roślin do Ciebie. czekam z niecierpliwością na czwartek.
Tulipany masz przepiękne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
maksimini 21:25, 18 kwi 2023

Piękne tulipany , nabrałam ochoty i chyba zasadzę w tym roku. Zazdroszczę czasu, który możesz poświęcić na ogród. U mnie czas mocno ograniczony.
Basieksp 22:16, 18 kwi 2023

Miodunki bardzo lubię tak kilka obok siebie fajnie wyglądają aa i też jestem ciekawa dostawy od Twojej mamy, fajnie Aga a powiedz mi tylko jak tam Twoje katalpy, bo moja posadzona jesienią narazie śpi, nie wiem czy tak jest ok, czytałam, że one późno się budzą? Moja wygląda na żywą, tylko nic się nie dzieje.
Rumianka 23:19, 18 kwi 2023

Aguś, Twoje rzeczki tulipanowe zachwycająco wyglądają. Są takie zdrowe kwiaty i liście również.Pewnie dobrze ich podkarmiłaś. Inne kwiaty również wołają o podziwianie, co niniejszym czynię. Masz sporo zapału i werwy skoro tyle prac masz już za sobą... zazdroszczę, bo ja po chorobie ciężko próbuję złapać formę...ale będzie dobrze...jeszcze trochę.
Martka 23:25, 18 kwi 2023

Pięknieje tu. Czekam na obfitą relację z przyjazdu roślin z ogrodu Mamy. Super sprawa. Nie trzeba się martwić o jakość

Magara 23:42, 18 kwi 2023

Mamę wypożyczaj Albo Jej biznesplan zrób I niech się na forum zaloguje
April 10:20, 19 kwi 2023

Czytam że najbliższy weekend będziesz miała mocno "roboczy". Taka mama to skarb
Ja też jutro przesyłkę odbieram. Taki zakup na wariata robiony, że nawet nie pamiętam co naklikałam. Będzie chodzenie po ogrodzie z obłędem w oczach
Agatorek 11:11, 19 kwi 2023

Kasiu, jakoś mi się tak dobrze trafiło z tymi sadzonkami

Monika, będę jeszcze dosadzać tą odmianę, naprawdę jest warta polecenia

Aniu, dobrze by było, gdyby w ogóle nie trzeba było ich wykopywać. Ale jest nadzieja, z tego, ci napisała Judith

Ewa, na magnolii już resztki kwiatów, teraz pojawiają się listki. Myślę, że dałaby radę w dużej donicy. Gdzieś czytałam artykuł, że ktoś w bloku miał na tarasie magnolię w donicy i przezimowała (oczywiście okryta)

Haniu, jutro postaram się zrobić fotki nowych roślin, albo w piątek . Z ciekawostek będą jeszcze dwie sosny (pospolite) na pniu, które mama zaczęła formować.

Kasiu, te EE będą u Ciebie pasować, mają odpowiedni lekko limonkowy kolor

Basiu, tak właśnie posadziłam miodunki, obok siebie i niedaleko już posadzonych . O katalpę się nie martw, one startują późno, w maju. Ale jakby coś się jej tfu, tfu stało, to mogę Ci jakąś załatwić (od mamy )

Elisko na pewno odzyskasz formę, tylko trzeba czasu . A wiesz, że niczym nie podkarmiałam tulipanów? Posadziłam je chyba nawet bez kompostu w "rodzimej" ziemi. Ale ja mam dobrą ziemię na wierzchu (glina jest niżej), dlatego pewnie nie kapryszą

Martka, o jakość na pewno się nie martwię. Sadzonki w doniczkach w bardzo dobrej ziemi kompostowej, mogą później długo stać i czekać na posadzenie

Magarku, o forum już jej wspominałam ale na razie bez skutku. Kiedyś też mówiłam jej o pomyśle na jakąś firmę ogrodową, ale chyba woli działać na mniejszą skalę

April, oprócz roślin od mamy, będę miała dostawę aksamitek (eM uwielbia). Kiedy ja się z tym wszystkim obrobię, to nie mam pojęcia .
Hahaha, ja też czasami muszę sobie przypominać o jakimś zamówieniu. Żeby o niczym nie zapomnieć, muszę zaraz po zakupie wrzucić zamówienie w tabelkę z roślinami.
Agatorek 11:41, 19 kwi 2023

To jeszcze raz EE

I prymulka

Grusza już za chwilę
Agatorek 11:42, 19 kwi 2023

Klon crimson sentry

Nigra

Wiśnie jedeońskie

I Brutus w tle