Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Wiolka5_7 15:13, 07 lip 2023

Przyłączam się do pochwał pięknego ogrodu Aga! cudnie wszystko wymyśliłaś
Agatorek 19:02, 07 lip 2023

Marta, Anetka, nic nie kupowałam. Przysięgam ! . Pozbywam się zapasów, które mi się zgromadziły na dwóch stołach i pod stołem .

A wczoraj sadziłam żurawki od Aprilka (dostałam też trzcinnika, ale posadzony był od razu), 3 szałwie (compact Rose), kocimiętki neptune, które kupiłam kilka tygodni temu, wielosiły Bambino blue, ostróżki i bodziszki cloud Nine, które też już swoje odstały w mojej szkółce.
W poniedziałek i wtorek też coś sadziłam, ale już nie pamiętam co .

Aaaa już wiem. Sadziłam m.in. Obiedki, i jakieś coś, co trochę przypomina oset ; jeżówkę, kannę - to od dziewczyn . I jeszcze tawułę jarzębolistną (ta mi się schowała wśród roślin i trochę przyschła, mam nadzieję, że odbije), sykoparocję i różę, którą przysłała mi Sylwia z rancza. Musiałam najpierw ją trochę zreanimować, ale się udało .
Co tam jeszcze….a 2 szt arcydzięgla i 2 małe sadzoneczki dyptama, hosty (wrrr, 2 sztuki straciły liście, któryś szkodnik się tak bawił), stopowce Spotty Dotty i rutewkę orlikolistną.
Nie „chwaliłam” się, ale udało mi się poparzyć dyptamem (tym moim starym egzemplarzem), przy okazji pielenia obok. Pierdoła ze mnie .

Zostało mi jeszcze trochę roślin na stole i obok

Kamila, dziękuję

Ewa . Ja też sobie wzdycham, jak spaceruję po ogrodzie . Chyba mi się udało .

Dziękuję Wiola
Kasya 21:15, 07 lip 2023

Ja tam wolę fotki
Opowieści bez fotorelacji się nie liczą
Agatorek 21:34, 07 lip 2023

Kasiu, po sadzeniu roślin, podlaniu ich i posprzątaniu „bajzlu” zazwyczaj nie mam już siły na robienie zdjęć .
Ale mogę Ci cyknąć puste miejsca po roślinach na stole . I puste doniczki.

Fotki będą .
sylwia_slomc... 22:41, 07 lip 2023

Oj bolesna sprawa

Ta róża jak się już przyjmie rośnie szybko jest zdrowa i silna, spodziewam się, że kwiaty najwcześniej w 2025 pewnie będą, u mnie tak było wcześniej krzaczek budowała, a teraz (mimo cięcia) jest wielkości na wysokość ponad dwa metry na szerokość ze cztery, albo i więcej
Agatorek 22:46, 07 lip 2023

Sylwia, już nie boli i nie swędzi. Za jakiś czas powinny zejść ślady wizualne .
A tyle sama pisałam o tym dyptamie…

Do tej pory trzymałam tą różę w doniczce w ziemi z kompostem. Stała w zacisznym miejscu, podlewałam często. I w tygodniu, jak sadziłam, to z doniczki wyjęłam z bryłą korzeniową, ziemia się nie osypała, także myślę, że zbudowała ładną bryłę
Na kwiatki spokojnie poczekam

Zdecydowanie będę ją cięła, jak ma osiągnąć takie rozmiary
Agatorek 21:24, 08 lip 2023

Miałam przyjemność obejrzeć dziś dwa ogrody, jeden słoneczny (słoneczko dziś mocno przygrzewało ) i jeden półcienisty. Zapraszam do obejrzenia kilku fotek: u Kasi- Mrokasi i pod lasem u Izy - Ursy

Ale ja lubię takie spotkania !
Gruszka_na_w... 23:34, 08 lip 2023

Relację obejrzałam w obu watkach. Zdecydowanie wyrobiłaś się "zdjęciowo". Piękne zdjęcia!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosialuk 17:06, 09 lip 2023

Ja też lubię.
Ładne te ogrody.
Agatorek 18:28, 09 lip 2023

Dziękuję Haniu, staram się teraz bardziej, jeśli chodzi o fotki .

Gosia, na razie zaczynam od „pobliskich” ogrodów, później przyjdzie czas na dalsze