Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Judith 10:46, 19 gru 2023

Kordina napisał(a)

Zaintrygował mnie ten pomnik ku czci zwierząt rzeźnych, mocne przesłanie. Dawno temu miałam fazę indiańską i ich szacunek do upolowanego zwierza, podziękowanie i głęboki szacunek za to ze straciły życie aby nas nakarmić...

Ten pomnik jest na ulicy o nazwie Jatki, w miejscu, gdzie kiedyś były właśnie... jatki

Agatorku, przepraszam, że się panoszę w Twoim wątku .
Agatorek 18:15, 19 gru 2023

Basiu, też tak myślę

Bożenko, szacunek do każdego jedzenia (nie tylko dla zwierząt) to ważny teraz temat. Zbyt wiele jeszcze marnuje się, zamiast np. rozdać potrzebującym.

Zuza, wszelkie suki, czyli arabskie bazary, to dla mnie raj . Podobne mają w Iranie, eM często tam bywał i przesyłał mi zdjęcia ze sklepików, żebym mogła sobie coś wybrać . Może kiedyś uda mi się tam pojechać.
Czarne bombki to mój tegoroczny hit.
Kupiłam sobie jeszcze wielką bombkę, ma chyba 25 cm średnicy , wisi na lampie nad stołem.

A i naturalne (ale sztuczne) dekoracje też mam, z zeszłego roku, na poręczy

Judith, No to wychodzi na to, że kręciłam się po Starym Mieście .
Spokojnie możesz się tu panoszyć
Agatorek 18:21, 19 gru 2023

Choinka dostała czarny łańcuch, są już też prezenty!

Dziś wieszaliśmy śnieżynki na bramie ❄️

I postawiliśmy choinkę przed wierzbami . To też hit. Choinka składa się z 5 sznurków, które przytwierdza się do podłoża śledziami. Między sznurkami jest taśma led, światełka zmieniają kolory, migają w rożnym tempie. Jest zaczepiona na rurze zakotwiczonej w ziemi. Ma 5 metrów (na pierwszym zdjęciu widać eMa, który coś poprawia).

Niestety na fotkach nie widać, jaka jest ładna

Kordina 22:50, 19 gru 2023

Tą 5m świetlistą choinkę zobaczą wszystkie okoliczne zwierzęta i pewno przemówią ludzkim głosem z podziwem
Basieksp 23:48, 19 gru 2023

Świetlna choinka robi wrażenie no ale musi być proporcjonalna do całej działki a duża bombka ma bardzo ładny, ciekawy wzór
olciamanolcia 08:32, 20 gru 2023

To nie bombka a bomba Sliczna. Dokupiłam niedawno złote bombki i oczywiście czarne bogato zdobione. bardzo lubię ten zestaw na choince.
Agatorek 13:50, 21 gru 2023

Bożenko, już zauważyłam, że sąsiedzi letko zwalniają, jak przejeżdzają

Basiu, dwa dni chodziłam do tej dużej bombki do sklepu. W końcu się poddałam i kupiłam. Lubię połączenie czerni i złota

Justyna, tak myślałam, że to Twoje kolory
Agatorek 17:14, 22 gru 2023

Wyszeptane w biegu, zapisane w śniegu, złożone przy choince... niech się spełnią wszystkie! Te dalekie i bliskie, bo wszystkie życzenia są przecież do spełnienia.

Życzę Wam, aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność.

Wesołych Świąt

Margo2 08:57, 28 gru 2023

Aga, rewelacyjne ozdoby.
Te śnieżynki na bramie i olbrzymia choinka świetlna.
Ja też mam kilka czarnych bombek na choince, ale ze srebrem .

Alija 19:23, 03 sty 2024

Agnieszko, dobrego roku Ci życzę.