Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:33, 16 kwi 2026

Joku napisał(a)
Okazuje się że wiele z nas gubi różne ogrodowe przydasie pomimo usilnego dbania o to żeby odkładać sprzęty na miejsce. Ja też, sekator najczęściej ląduje w kompoście albo w worku na bio.

Czyli biznes narzędzi ogrodniczych dalej się będzie kręcił
Polon 12:34, 16 kwi 2026

April napisał(a)

Włos mi się jeży na karku na myśl grzebania w tej wielkiej stercie na kompostowniku
Chyba cyknę fotkę dla zobrazowania problemu

Kolejna szczęśliwa, coś znalazła

Cykaj

Może na zdjęciu ktoś wypatrzy
April 12:35, 16 kwi 2026

ajka napisał(a)

Zgadzam się, ja też na okrągło gubię narzędzia i już mówiłam mężowi, że chyba musimy je jakąś żarówiastą farbą prysnąć, bo jak leżą na ziemi to nawet nie widać, a ogród duży. Non stop czegoś szukam.

No właśnie. Tak to jest w dużym ogrodzie. Ileż to ja dodatkowych kroków nabijam na liczniku
April 12:36, 16 kwi 2026

Kordina napisał(a)
W związku z zagubieniami jednego czy dwóch sekatorów, zrobiłam się bardzo przebiegła i teraz mam ich 5 więc zawsze na jakieś trafię
Moja przebiegłość mnie zaskoczyła

Możemy sobie łapki podać Ja w zeszłym sezonie zamówiłam 4 sztuki Jednego już zabiłam ale reszta jest w różnych miejscach, gdzie "na szybko muszę" coś przyciąć bez biegania do garażu po wiaderko z narzędziami
April 12:38, 16 kwi 2026

Polon napisał(a)

Cykaj

Może na zdjęciu ktoś wypatrzy

Ha, ha, ha. Obeszłam kompostownik wokoło, patrząc czy gdzieś nie wystaje
Fotki dopiero wieczorem, po robocie
mrokasia 13:19, 16 kwi 2026

A Em Ci nie odłożył gdzieś przypadkiem? Mnie wczoraj zginęły grabie. Takie normalne, pełnowymiarowe na długim kiju. Oblazłam ogród kilkukrotnie i nic, normalnie diabeł ogonem przykrył. Trochę mi się śmiać chciało a trochę byłam zła na siebie, że pewnie gdzieś oparłam o tył drzewa czy krzaka i teraz nie mogę znaleźć. Kilka godzin później w luźnej rozmowie z eM wspomniałam o tym a on na to, że przecież są w moim domku ogrodnika. Ja nigdy tam nie chowam narzędzi na długich kijach bo domek jest niski i jest to niewygodne...
Oczywiście, eM w zasadzie nie sprząta po mnie, ewentualnie na moją prośbę, a tu taką inicjatywę wykazał .
TAR 16:27, 16 kwi 2026

od kiedy przerzucilam sie na sekator aku nie zgubilam zadnego innego chociaz powinno ich byc wiecej w kolekcji moim zdaniem. pewnie tez gdzies leza te zagubione.
anpi 22:12, 16 kwi 2026

My dzisiaj oboje z emem szukaliśmy zraszacza, takiego 30cm długiego. Nie pamiętaliśmy gdzie był schowany na zimę. Ja jeżeli schwałabym go to w domku ogrodnika dużym albo małym, ewentualnie w szafce na tarasie. Em twierdzi, że chyba go wyniósł do garażu a nawet do piwnicy w obawie przed mrozami. Wszystkie miejsca obszukaliśmy po trzykroć osobno i razem. Na końcu zaczęłam nabierać pewności, że pewnie pożyczyłam go bratu( on nigdy raczej sam nie odnosi pożyczonych rzeczy). Nawet zadzwoniłam spytać, ale nie odbierał, więc się wybrałam do niego i po drodze spojrzałam na moją nową rabatę granicząca z działką brata. A którą tworzyłam późną jesienią i uświadomiłam sobie, że ją jako ostatnią podlewałam i bingo... zraszacz nie schowany, tylko podsunięty pod gzymsik przy opasce domu
A ile się naganiam za łopatkami, sekatorami i innymi narzędziami gdzieś pozostawionymi to moje. Nie łatwe jest też namierzenie ładowarek, jak mamy z emem wspólne do różnych sprzętów.
nicol21 23:30, 16 kwi 2026

Nic tylko pomalować na ten żarówiasty, pomaranczowy kolor

Ostatnio też czegoś szukałam..... w kolorze czerwonym!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies