Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Gosialuk 19:04, 15 kwi 2026

Ja znalazłam w niedzielę grabie. Poleżały sobie tylko 2 tygodnie.
mirkaka 19:09, 15 kwi 2026

April napisał(a)

Kasiu, parę lat nożyce znały swoje miejsce Byłam wczoraj w ogrodniczym żeby kupić nowe, ale jak zobaczyłam że takie jak miałam kosztują już ponad 300 zeta to się rozmyśliłam. Kupiłam bratki i wyszperałam stare, zapasowe, lekko zardzewiałe nożyce. Wyczyszczę i ten sezon może uda się opędzić, zanim się tamte znajdą. Choć tracę wiarę.
Czytałam o twoim oczarze. Tak już zupełnie? na amen? Szkoda.

Może wrzuciłaś z ciętymi gałęziami na stos kompostowy. Ja w kompoście znalazłam po dwóch latach taki szpikulec do plewienia
Joku 20:53, 15 kwi 2026

Okazuje się że wiele z nas gubi różne ogrodowe przydasie pomimo usilnego dbania o to żeby odkładać sprzęty na miejsce. Ja też, sekator najczęściej ląduje w kompoście albo w worku na bio.
ajka 21:42, 15 kwi 2026

LIDKA napisał(a)

Narzędzia powinny mieć zarówiaste kolory a lepiej to neonowe. I powinny świecić w ciemnoaci jak odblaski.

Zgadzam się, ja też na okrągło gubię narzędzia i już mówiłam mężowi, że chyba musimy je jakąś żarówiastą farbą prysnąć, bo jak leżą na ziemi to nawet nie widać, a ogród duży. Non stop czegoś szukam.
Kordina 00:38, 16 kwi 2026

W związku z zagubieniami jednego czy dwóch sekatorów, zrobiłam się bardzo przebiegła i teraz mam ich 5 więc zawsze na jakieś trafię
Moja przebiegłość mnie zaskoczyła
April 12:28, 16 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Ja też mam koszyczek na drobne gratki i gubię. Ale szukam do skutku . Tylko u mnie inny charakter ogrodu i daje się znaleźć. Poza jednym sekatorem co zgubiłam na samym początku ogrodowania.

Narzędzia powinny mieć zarówiaste kolory a lepiej to neonowe. I powinny świecić w ciemnoaci jak odblaski.

Aprilku trzymam kciuki za Twoje nożyce.

Najlepsze to, że moje nożyce mają/miały żarówiasty kolor rączek - pomarańczowe Nic to nie dało.
Zostaje opcja że albo ktoś mi zajumał, albo jest w wyższej ode mnie, dwumetrowej stercie na kompoście. Marne szanse namówić ślubnego na przerzucenie kompostu...
Dalej opcja GPS wydaje się najpraktyczniejsza Choć skąd wiedzieć do których narzędzi przyczepić. Do wszystkich?
April 12:30, 16 kwi 2026

Monia81 napisał(a)

Ja mimo wiaderka z narzędziami zdarza się, że gubię do tej pory sekatora ulubionego nie znalazłam.
Oby nożyce się znalazły

Nie spodziewałam się że temat tak się rozwinie
Niemal każdy coś zgubił, ale nie każdy odnalazł. W której grupie będę?
April 12:31, 16 kwi 2026

TAR napisał(a)
Zapasowe tez sie nadadza a te wlasciwe odnajdziesz za 3 lata jak grabie. Choc oczywiscie zycze by znalazly sie jednak predzej jak te grabki

Nie wiem czy wytrzymam z zapasowymi tak długo. Jeszcze nie sprawdziłam czy "działają".
April 12:31, 16 kwi 2026

Gosialuk napisał(a)
Ja znalazłam w niedzielę grabie. Poleżały sobie tylko 2 tygodnie.

Brawo Ty
April 12:32, 16 kwi 2026

mirkaka napisał(a)

Może wrzuciłaś z ciętymi gałęziami na stos kompostowy. Ja w kompoście znalazłam po dwóch latach taki szpikulec do plewienia

Włos mi się jeży na karku na myśl grzebania w tej wielkiej stercie na kompostowniku
Chyba cyknę fotkę dla zobrazowania problemu

Kolejna szczęśliwa, coś znalazła