Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

mrokasia 12:51, 13 kwi 2026

Ja ostatnio zrobiłam 3 kółka po ogrodzie szukając szpadla z pomarańczową rączką.
A wysypując kompost znalazłam w nim łyżeczke do herbaty i zmywak kuchenny. Także ten...
April 14:28, 13 kwi 2026

Kasia, trzy kółka a kilkanaście dni szukania to jednak spora różnica
Do kompostownika raczej nie wrzuciłam bo nigdy z nim tam nie byłam. To nie jest mała łyżeczka ale długi i dość ciężki przedmiot.
Chociaż wszystko jest chyba możliwe
Szkoda mi go, no i 2 i pół stówki w plecy
Nie mówiąc że mi się praca wydłuża. Bo małym sekatorem to jak ten Kopciuszek tnę i tnę, i tnę.....
Polon 14:35, 13 kwi 2026

Zgubić takie “bydle” to tylko w pięknym, rozrośniętym ogrodzie możliwe
Najwyższy level

Łyżeczka w kompoście - spodziewam się, że część z zagubionych u mnie sztućców w koszu wylądowała, więc znalezienie w kompoście, to chyba szczęśliwy traf
TAR 18:57, 13 kwi 2026

A co nimi cielas ostatnio?
Poszukaj moze tez w poblizu tarasu. Szlas kawke strzelic i gdzies tam sie omskly.
tulucy 20:25, 13 kwi 2026

Jak moja łopatka. Diabeł ogonem nakrył. Ino ona granatowa. To ginęła w otoczeniu. Kupiłam sobie nowe, czerwone specjalnie. I wtedy się znalazła ta stara. I bardzo dobrze, bo te nowe się nie umywają do niej.
Joku 21:15, 13 kwi 2026

Może sprawdź w jakichś zadarniaczach? Ja tak zgubiłam długą haczkę, wpadła mi w runiankę. Parę razy w to miejsce zaglądałam, znalazłam dopiero przypadkiem jak grabiami coś tam robiłam.
TAR 21:19, 13 kwi 2026

tulucy napisał(a)
Jak moja łopatka. Diabeł ogonem nakrył. Ino ona granatowa. To ginęła w otoczeniu. Kupiłam sobie nowe, czerwone specjalnie. I wtedy się znalazła ta stara. I bardzo dobrze, bo te nowe się nie umywają do niej.

Hehe tak mialam z pazurkami. Lata swietlne temu kupilam takie poreczne, szeroko rozstawione. I jesienia zaginely w akcji. Kupilam nowe. Juz nie takie fajne. A odnalazlam stare. Byly odwrocone zebami do gory w koszyku po truskawkach. A na nich rozne pierdoly typu nozyki, sznurki, gumki, odzywki, rekawice. Ale sie ucieszylam, ze odnalazlam
Magara 22:31, 13 kwi 2026

April napisał(a)

Zdarzyła mi się dziwna rzecz. Gubienie sektorów to już standard. Ale czy komuś udało się zgubić nożyce szpalerowe? I to takie z pomarańczowymi rączkami, widocznymi z daleka. Niestety mam zaskakujący talent najwidoczniej Bo zgubiłam, jeszcze przed świętami. Masakra.

Jola, znajdą się
Jakby co, to trzeba do świętych uderzać - niejaki Antoni jest, no i jeszcze Tadeusz Juda, ten to od spraw beznadziejnych
Moja Babcia miała z nimi świetny układ, ja też mam - dogadałam się nawet z nimi w kwestii kasy - a że ja nie kościółkowa - to jak pomogą to na cele charytatywne wpłacam - działa
P.S. Mój Małżonek kilka razy samochód "zgubił" - więc absolutnie się zgubieniem nożyc nie przejmuj
April 05:58, 14 kwi 2026

Polon napisał(a)
Zgubić takie “bydle” to tylko w pięknym, rozrośniętym ogrodzie możliwe
Najwyższy level

Łyżeczka w kompoście - spodziewam się, że część z zagubionych u mnie sztućców w koszu wylądowała, więc znalezienie w kompoście, to chyba szczęśliwy traf

Gdyby to było w sezonie to bym się nie dziwiła bo w wiele miejsc nie da się wejść więc łatwo zgubić. Ale teraz jest łyso. Już kończę wycinanie. Jeszcze z tydzień
Nawet do szafy zajrzałam gdzie ciuchy ogrodowe mam. Bo jak człowiek zryty z ogrodu wraca to już nie myśli rozsądnie. Mogłam przynieść. Garaż przewróciłam do góry nogami i nic.
April 06:00, 14 kwi 2026

TAR napisał(a)
A co nimi cielas ostatnio?
Poszukaj moze tez w poblizu tarasu. Szlas kawke strzelic i gdzies tam sie omskly.

Kochana, a czego nie cięłam. Idę po kolei. Na kawę przerw nie robię. No sama już nie wiem.