Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 17:04, 06 maj 2021

sarenka napisał(a)
Kurcze, ale super zakupy...ja w weekend podjadę do ZP,ale pewnie wyjdę z pustyni rękoma bo mi się ciężko zawsze zdecydować co chcę
A Ty co tam kupiłaś? Może coś mi w oko wpadnie

Te wysokie to kukliki??

Ja kupowałam przede wszystkim thalictrum, symphytum Goldsmit, geranium nodosum, ajugi, potentille, epimedium, alium senescens, brunnery, astry...

Powojników to tam nie ma

Zresztą zobacz sobie na stronie szkółki. pw

April 17:11, 06 maj 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ale zakupy Dużo Super

Coś Ty tam znowu nakupowała, bo chyba nie umiem rozpoznać ?

To ile masz obecnie doniczek do posadzenia?

Napisałam Magdzie w poście powyżej
No cóż, część doniczek posadziłam, część przybyło... sporo posadziłam z podziału własnych roślin. Odwiedzałam koleżanki, też coś wyszabrowałam
Doniczek sporo, policzę jak uwinę się z głównymi pracami, bo wtedy sadzę hurtowo.

Myślałam że dzisiaj wyjdę i coś posadzę mimo wiatru, ale tak fatalnie się czuję że nie jestem w stanie. Coś mi ten wiatr i szaleństwo ciśnienia nie służy...
April 17:13, 06 maj 2021

Kasya napisał(a)

wg mnie wielosily

Tak, wielosiły.
Chciałam kupić coridalis flexuosa ale nie było i Kwartet mnie namówiła na wielosiły. Trochę podobne.
April 17:13, 06 maj 2021

Anda napisał(a)
Zakupy mniamniuśne

Frajda ogromna
lilarose 19:29, 06 maj 2021

April napisał(a)

Oj byłyśmy..... oj warto Zdjęcia wstawiłam wcześniej.
Już sporo roślin ruszyło. rutewki, astry, geum, geranium....

No widziałam fotki- na widok takich skrzyneczek mam ślinotok.
Ja mam wprawdzie do wsadzenia całkiem sporo doniczek, ale jak juz sie wezmę!
... to się wezmę
TAR 19:47, 06 maj 2021

April napisał(a)

Ja judaszowcom korę sypię nie po to żeby zakwasić ale żeby trochę próchnicy było. No i hydrożel dodaję. Poza tym jak wykopię piasek to sypię nowej ziemi, ogrodowej, do wszystkiego plus obornik. U mnie nie da się ziemi wzbogacić. U mnie następuje stu procentowa wymiana na coś jadalnego dla roślin.
Nie wiedziałam że Judaszowiec poprawia żyzność. A na jakiej zasadzie? Tak jak łubin wiąże azot? czy coś innego?

Ja jakoś nie doczytałam jesienią o tej twojej glediczji

tak, jak łubin, fasola, bob. o glediczji pisalam ale na stowe nie powiem czy akurat we wlasnym watku tak samo jak teraz nikt nie chcial dęba Green Pillar. Ostatecznie wymieniam go na derenia kousa, ktorego zabrałam Wuni, ona w zamian bierze Pilara.
Agatorek 20:21, 06 maj 2021

April napisał(a)

Ja zawsze wiosną poszaleję, żeby potem sadzić, sadzić. Teraz największy wybór, potem tylko to co "dorabiają" na bieżąco.
Ja lubię mieć i dopiero szczegóły planować niż przygotować miejsce i szukać roślin.

U mnie to różnie . Niektóre roślinki czekają na rabaty, a niektóre rabaty czekają na roślinki.
mrokasia 20:39, 06 maj 2021

No to ładne zakupy się odbyły, ładniutkie .
Kasia_CS 21:48, 06 maj 2021

ulalala, zakupy konkret! Tęsknię za pobuszowaniem w szkółce, ale na dobrą sprawę nawet nie wiem co bym chciała kupić i gdzie to zmieścić
April 03:56, 07 maj 2021

lilarose napisał(a)

No widziałam fotki- na widok takich skrzyneczek mam ślinotok.
Ja mam wprawdzie do wsadzenia całkiem sporo doniczek, ale jak juz sie wezmę!
... to się wezmę

Najprzyjemniejsza część ogrodowej pracy za mną, czyli zakupy Teraz tylko posadzić i czekać na efekt, niby żadna sztuka. Ale posadzić tak, żeby był efekt ŁAŁ.... no to trzeba się wysilić, a i tak nie wiadomo czy się uda.