Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 04:00, 07 maj 2021

TAR napisał(a)

tak, jak łubin, fasola, bob. o glediczji pisalam ale na stowe nie powiem czy akurat we wlasnym watku tak samo jak teraz nikt nie chcial dęba Green Pillar. Ostatecznie wymieniam go na derenia kousa, ktorego zabrałam Wuni, ona w zamian bierze Pilara.

No widzisz, za daleko mieszkasz, bo barter mógłby kwitnąć w najlepsze. A tak, babrać się z wysyłkami, dla mnie to trudne a czasem niemożliwe.
My tu w ramach grupy mazowieckiej też ciągle żąglujemy roślinami.
April 04:02, 07 maj 2021

Agatorek napisał(a)

U mnie to różnie . Niektóre roślinki czekają na rabaty, a niektóre rabaty czekają na roślinki.

E tam, nie ważny sposób, ważne żeby osiągnąć cel. A najważniejsze żeby wynik nas usatysfakcjonował
April 04:04, 07 maj 2021

mrokasia napisał(a)
No to ładne zakupy się odbyły, ładniutkie .

Kasiu, wszystko przed tobą. Tylko bylinek ci już brakuje, ramy masz stworzone jak ta lala. Możesz się delektować. Wymyśliłaś już co dasz pod nowym bordowym buczkiem?
April 04:07, 07 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
ulalala, zakupy konkret! Tęsknię za pobuszowaniem w szkółce, ale na dobrą sprawę nawet nie wiem co bym chciała kupić i gdzie to zmieścić

Kasiu, ty na obecną chwilę to już musisz chyba przygotować ogród do tego żeby sam się o siebie troszczył Ja sobie nie wyobrażam choćby ogarnięcia tej masy tulipanów po przekwitnięciu. Toż to ogromna robota...
Sprawdzałaś siewki brachytrichy? Masz czy wypieliłaś?
inka74 08:23, 07 maj 2021

Jak wsadzisz grujeczniki i glediczje w ten twój las plus do tego te klony i judaszowce, graby i buki to na jesieni jak to się rozrośnie i przyjmie to to będzie obłędnie kolorowy las. Mus te kilka sosen i te dęby eksmitować coby słońca im trochę dać do wybarwienia. Trzeba Bogusia przekonać bo plan jest naprawdę dobry...
mrokasia 08:34, 07 maj 2021

April napisał(a)

Kasiu, wszystko przed tobą. Tylko bylinek ci już brakuje, ramy masz stworzone jak ta lala. Możesz się delektować. Wymyśliłaś już co dasz pod nowym bordowym buczkiem?

Coś różowego i białego . Tylko waham się pomiędzy samymi bylinami (myślę o ostrogowcach plus białych jeżówkach) a krzewem - tu nakręciłam się na hortensję Bubblegum, ale stacjonarnie to jej nigdzie nie widziałam.

A na razie wsadziłam w środkową część ciemierniki i cisy Anna. Efekt jeszcze marny ale podoba mi się.
April 08:38, 07 maj 2021

inka74 napisał(a)
Jak wsadzisz grujeczniki i glediczje w ten twój las plus do tego te klony i judaszowce, graby i buki to na jesieni jak to się rozrośnie i przyjmie to to będzie obłędnie kolorowy las. Mus te kilka sosen i te dęby eksmitować coby słońca im trochę dać do wybarwienia. Trzeba Bogusia przekonać bo plan jest naprawdę dobry...

Iwona, to musicie na mojego eMa jakąś grupą nacisku zadziałać, bo póki co klapa. No chyba że zażyczę sobie taki prezent na imieniny.... kurczaki pierzaste, to jest myśl Ciekawe co powie
O glediczjach jeszcze nie jest uświadomiony

Edytowałam bo cię przechrzciłam na Kasię
April 08:42, 07 maj 2021

mrokasia napisał(a)

Coś różowego i białego . Tylko waham się pomiędzy samymi bylinami (myślę o ostrogowcach plus białych jeżówkach) a krzewem - tu nakręciłam się na hortensję Bubblegum, ale stacjonarnie to jej nigdzie nie widziałam.

A na razie wsadziłam w środkową część ciemierniki i cisy Anna. Efekt jeszcze marny ale podoba mi się.

Ale ten plan to ci ciągle załatwia drugą połowę sezonu, a wcześniej? Ostrogowiec wystarczy? Chociaż masz rację, stopniowo dosadzaj i zobacz jak się komponuje. Podziwiam twój spokój w tej kwestii. Ja tak nie umiem, vide: moje zakupy
O Bubblegum pogadaj z Kwartetem, czasem bywają tam gdzie ona się kręci
Kasya 08:57, 07 maj 2021

Jejku... jak ja chce listki juz... hortensje, derenie... wszystko ledwo widoczne
Czy te hortensje to zdążą zakwitnąć w tym roku ??
Ja kupilsm pink anabell... większa jest ale trudno
Buble gum nie spełniała zadnych standardów i odesłałam
mrokasia 09:06, 07 maj 2021

April napisał(a)

Ale ten plan to ci ciągle załatwia drugą połowę sezonu, a wcześniej? Ostrogowiec wystarczy? Chociaż masz rację, stopniowo dosadzaj i zobacz jak się komponuje. Podziwiam twój spokój w tej kwestii. Ja tak nie umiem, vide: moje zakupy
O Bubblegum pogadaj z Kwartetem, czasem bywają tam gdzie ona się kręci

No wcześniej i teraz jeszcze są ciemierniki, za chwilę będzie kalina Sunrise i kalina Ann Russell i białe karłowe żylistki. Reszty na razie brak .