Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

mrokasia 18:23, 22 mar 2022

No to ja dziś odpaliłam podlewanie na frontowej. Tam mam baaaardzo lekką, piaszczystą, słabą ziemię. Jutro zamierzam podlać kolejne kawałki.
tulucy 18:24, 22 mar 2022

I u mnie zdalną zakończyli w najmniej odpowiednim momencie, początek marca. Jakby nie mogli z miesiąc poczekać jeszcze. No ale cóż zrobić. Teraz to w ogóle mi nie wypada w ogrodzie pracować, bo jakże to, z koroną na głowie
Magara 18:46, 22 mar 2022

Wszyscy podlewają... Ja też się zastawiam czy podlewak włączyć ale tak sobie myślę, że jak mam glinę to może jeszcze za wcześnie? Trochę z konewkami pobiegałam...

Lucy - ale do własnego ogrodu możesz przecież wyjść, jak siły masz?
tulucy 20:03, 22 mar 2022

Daga, bym mogła, ale właśnie objawowo przechodzę niestety. Z temperaturą do tego.
Judith 20:20, 22 mar 2022

Agatorek napisał(a)

Tak jak psiak u Judith .

U mnie jeszcze bez podlewania, ale za kilka dni na pewno będę musiała podlać na najbardziej suchej rabacie

Mój ma takie dumne, wyniosłe miny na zdjęciach, bo nie lubi, gdy go fotografuję .
Magara 23:10, 22 mar 2022

tulucy napisał(a)
Daga, bym mogła, ale właśnie objawowo przechodzę niestety. Z temperaturą do tego.

Bidaku Ty
Ale zaszczepiona jesteś, na pewno szybko minie, ogród poczeka, nie ucieknie, kuruj się, kciuki trzymam
Milka 07:00, 23 mar 2022

April napisał(a)

Irenko, pracy dużo ale z całym przekonaniem wolę dom. W mieszkaniu żyłam 40 lat i mi się znudziło. Teraz dom jest moim wytchnieniem, uwielbiam go nawet mimo tego że wymaga znacznie więcej.
Tak, garaż też muszę skończyć malować. Została mi jedna ściana z zeszłego roku. Nie miał mi kto ciężkich, metalowych szaf przestawić.
Dziękuję za pochwały awatara a raczej gościa na nim

Ja najdłużej jednak mieszkam w domu. Są minusy, bo stale praca, ale szczerze, nie wyobrażam sobie siebie w mieszkaniu, co ja bym robiła, ześwirowała chyba.
Robota nie zając, nie ucieknie, a powoli się zrobi
malgol 14:49, 23 mar 2022

Dziewczyny, u którejś w wątku pytałam kiedy startujecie z walką z ćmą bukszpanowa i nie pamiętam w którym watku Nie mogę znależć Na mojej ulicy kilka domów dalej w ubiegłym sezonie była. U mnie nie,ale obawiam się w tym sezonie już dojdzie. Kiedy wieszać pułapki?
mirkaka 09:50, 24 mar 2022

Ja wywaliłam większość buksów, zostały mi 3 kule które widzę też już były podjedzone.
Niw wiem co robić, czy pryskać czy wywalić?
Też jestem ciekawa kiedy i czym będziecie pryskać?
AnnaCh 11:06, 24 mar 2022

Ja pryskam lepinoxem i działa, mam sporo buksów i wszystkie uratowane
Zaczynam, jak zauważam jakieś objawy...