Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 14:11, 20 kwi 2022

Juzia napisał(a)

A tam mogę. U mnie nie ma marketów z roślinami. Oprócz Brico. Ale tam nigdy nic ciekawego nie ma. Jak gdzieś upoluję, to kupię. Szukać nie będę. Nie mam czasu

Co do traw... pięknie CI rosną w tym lesie!
Trzeba spróbować. Bo trzcinniki krótkowłose trochę mi marnieją z czasem.

Juzia, ja też zauważyłam że trzcinniki krótkowłose z czasem są mniej gęste, wysuszają się. Najfajniej wyglądają teraz dwu i trzyletnie siewki. Szybkiej też ruszyły. Dlatego wszystko co się wysiewa przesadzam w lepsze warunki i pielęgnuję. Z czasem może te stare kępy po prostu wymienię na te młode. Ale najpierw muszę się dochować większej ilości siewek
April 14:18, 20 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Ooo, kocurek wydumał piękne kompozycje . Świetnie wyglądają w tych wiadrach.

April 14:19, 20 kwi 2022

LIDKA napisał(a)
Kwiatuszki piękne. A widok ogrodu z trzcinnikami mniam.

Trzcinniki zaczęłam przesadzać w inne miejsca i prezentują się zdecydowanie lepiej w półcieniu. Mniej obsychają.
mirkaka 14:23, 20 kwi 2022

bialydomek napisał(a)
April,
ja mam 13 cebul koron cesarskich (tzn. 13 sadzonych 3lata temu, teraz się powiększyły chyba, bo po kilka w grupkach?)

w obrębie do 10 metrów kret nie kopie,
ale i w tej odległości już od momentu wzrostu z ziemi "czuć cuchnące" to kwiecie...

A to ciekawe, bo moja nie śmierdzi??
szachownice też podobno odstraszają krety i nornice
Mgduska 14:27, 20 kwi 2022

Korona to też szachownica. Ja tam lubię ich zapach, czosnkowy taki. Chociaż czosnku nie lubię. Ale jak korony pachną, wiadomo, że już jest wiosna
mirkaka 14:28, 20 kwi 2022

April napisał(a)

Juzia, ja też zauważyłam że trzcinniki krótkowłose z czasem są mniej gęste, wysuszają się. Najfajniej wyglądają teraz dwu i trzyletnie siewki. Szybkiej też ruszyły. Dlatego wszystko co się wysiewa przesadzam w lepsze warunki i pielęgnuję. Z czasem może te stare kępy po prostu wymienię na te młode. Ale najpierw muszę się dochować większej ilości siewek

Może trzeba je co kilka lat dzielić jak tort, od środka na zewnątrz. Tak gdzieś czytałam żeby trawy tak dzielić.
mirkaka 14:29, 20 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
Korona to też szachownica. Ja tam lubię ich zapach, czosnkowy taki. Chociaż czosnku nie lubię. Ale jak korony pachną, wiadomo, że już jest wiosna

Specjalnie wyszłam i powąchałam swoją, nic nie pachnie. Mam tę kremową
Nie wiedziałam że korona to też szachownica,
Mgduska 14:34, 20 kwi 2022

Kremowa to ekskluzywna, moje marzenie Może taka królowa ma inaczej, te pomarańczowe czuć już wychodzące z ziemi.
April 14:43, 20 kwi 2022

Magleska napisał(a)
Aprilku wpadłam chwalić kompozycje wiaderkowe -piękne som
a gdzie takie cudne grabusie nabyłaś ? ja też ostatnio stałam nad tymi F....i mocno się zastanawiałam ,czy są mi niezbędnie potrzebne ....no i nie kupiłam narazie ......
ale takie jak Twoje chętnie bym zakupiła ( lepsza cena haha )

Kompozycje dziękują Jak tylko wydobrzeję, oby do weekendu To będę robić kolejne
Grabki kupiłaś?
April 14:45, 20 kwi 2022

Kasiek napisał(a)
Grabki dobrze wybralas Tez mam takie malutkie, ale dodatkowe na teleskopie, i tez kupilam za grosze. Super sie sprawdzaja, zycze przyjemnej pracy z nimi

Cześć Kasiek. Grabki już się sprawdziły, cieszę się że kupiłam. Nie muszą być teleskopowe, mają długi trzonek. A moje rabaty wszystkie bardzo głębokie więc akurat