Ja lubię jeździć do Witony, to rodzinna firma z miłą obsługą. Towar mają z różnych źródeł. Czasem trafiają się perełki. Ja głównie kupowałam u nich cisy, choiny kanadyjskie, kiedyś bukszpany, drzewka i hortensje. Mają też trochę bylin i traw. Oraz sporo jednorocznych. Cenowo średnio. I zakupy trzeba robić w tygodniu bo weekendy są zawsze oblężeni, nie ma gdzie zaparkować. To chyba też o czymś świadczy
Musiałam wygooglać twojego bodziszka. Fakt, kwiat podobny ale liście zupełnie inne. Ciekawe jak będzie się zachowywać w trakcie sezonu. Ale tak cudnie wygląda na rabacie że chyba pojadę w sobotę i dokupię kilka
Anda, liczę się z tym że szałwia będzie jednoroczna. Nie przeszkadza mi to. Warto było kupić dla jej unikalnego koloru.
Bodziszek ślicznie wygląda wśród inny roślin, chyba dokupię kilka dla lepszego efektu.
No proszę, piękne zakupy . Ciekawe jak ten bodziszek będzie się sprawował, dawaj znać.
Do mnie przyjechały białe dzwonki karpackie (na rabatę przy domku ogrodnika w miejsce po brązowych trawach) i wielosiły błękitne (na rabatę przy psich kojcach). Nie wiem czy jutro zdążę posadzić bo będziemy mieć niespodziewanych gości.
Szałwia ma rzeczywiście kolor unikalny, a Ty jakoś często u tego fryzjera bywasz
Szukałam nazwy tej szałwii i znalazłam, czy to któraś z nich??
- Salvia patens "Oceana Blue"
- Dark Blue
- lub po prostu szałwia otwarta